Anuna De Wever en vriendinnen dienen klacht in voor bedreigingen tijdens Pukkelpop

Anuna De Wever © getty

Klimaatactiviste Anuna De Wever en enkele vriendinnen hebben nu ook officieel aangifte gedaan van de feiten tijdens het voorbije Pukkelpopfestival in Kiewit (Hasselt). Dat heeft Anja De Schutter, persmagistraat van het parket van Limburg, maandag bevestigd. Vorige donderdag raakte al bekend dat het Limburgse parket een onderzoek startte naar het incident. Toen was er nog geen klacht ingediend.

Die donderdagavond van Pukkelpop werd De Wever door een deel jongeren uitgejouwd tijdens ‘Clap for Climate’, waarbij de muziek in de Boiler Room even werd stilgelegd. Daarna hadden enkele jongeren het op de camping op haar tent en die van haar vriendinnen gemunt. Ook vriendinnen van De Wever werden geviseerd. De jonge vrouwen zouden verbaal bedreigd zijn geweest. Er zouden ook flessen met urine zijn gegooid naar de tenten.

‘De feiten lijken potentieel ernstig genoeg om als strafbare feiten in aanmerking te komen. Vandaar het opstarten van een onderzoek. We moeten eerst een zicht krijgen op wat er precies gebeurd is, want het parket was er zelf niet bij. Indien er sprake is van een misdrijf, kunnen we op zoek naar identificeerbare verdachten,’ zei de persmagistraat afgelopen week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content