Antwerps bestuursakkoord is ‘niet ernstig’ (SP.A)

Yasmine Kherbache noemt het bestuursakkoord ‘niet ernstig’, vanwege een gebrek aan concrete voorstellen en keuzes. ‘van een bestuursakkoord mag en moet men meer verwachten”, vindt ze.

In Antwerpen heeft sp.a voor het eerst officieel gereageerd op het bestuursakkoord dat N-VA, CD&V en Open Vld begin deze week hebben voorgesteld. De partij is naar eigen zeggen tevreden dat er een aantal van haar programmapunten letterlijk in de tekst zijn opgenomen, maar vindt dat er te weinig keuzes worden gemaakt om de uitdagingen van de komende jaren in de stad te kunnen aanpakken.

Gebrek aan keuzes

Voor sp.a nam Yasmine Kherbache, tweede op de Stadslijst, het woord aangezien uittredend burgemeester Patrick Janssens niet meer in de volgende gemeenteraad zal zetelen. Of Kherbache ook de volgende fractieleidster van sp.a wordt in die gemeenteraad, is echter nog niet beslist.

Kherbache noemde het bestuursakkoord vrijdag alvast “niet ernstig”, vanwege een gebrek aan concrete voorstellen en keuzes. “In een partijprogramma kan je vanalles beloven en echte keuzes nog voor je uitschuiven, van een bestuursakkoord mag en moet men meer verwachten”, vindt ze. “Tot 2014 kunnen ze nog voortbouwen op wat de vorige ploeg op het spoor heeft gezet, maar we zijn bezorgd om wat er zal gebeuren wanneer die machine stilvalt.”

Nadruk op sanctioneren van jongeren

Voor sp.a maken de toekomstige Antwerpse meerderheidspartijen bijvoorbeeld geen keuze in wat er met de schaarse openbare ruimte in de stad moet gebeuren, nu er de komende jaren 100.000 bijkomende inwoners worden verwacht. Ook de nadruk op het “sanctioneren van, in plaats van investeren in” jongeren vindt de partij niet kunnen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content