Zondag- en maandagavond lagen de sites van verschillende kranten van de Rossel-groep, waaronder lesoir.be en sudinfo.be, plat na een cyberaanval. Ook lalibre.be en DH.be van uitgever IPM werden getroffen. Beide bedrijven hebben intussen klacht tegen onbekenden ingediend bij de Federal Computer Crime Unit (FCCU).

Belgische adolescent

Volgens Anonymous gaat het om een adolescent die in België woont. Hij is betrokken bij Muslim Section, dat banden heeft met de hackers van Islamitische Staat en zou de aanslag via Twitter hebben opgeëist. De jongeman zou middelen hebben gebruikt die voor iedereen beschikbaar zijn. Het is niet de eerste keer dat Anonymous zijn pijlen richt op IS.

'De dader had zich niet aan een dergelijke impact in de media verwacht', meldt Anonymous. 'Hij richt zich normaal op scholen of slecht beveiligde sites. Zijn methode is niet die van een hacker.' De computerstem eindigt met de niet mis te verstane woorden: 'Wij vergeven niet. Wij vergeten niet. Vrees ons. Moordenaars van de vrijheid, verwacht ons.'

Een link met de aanval op TV5Monde, die vorige week plaatsvond, is er volgens Didier Hamann, directeur-generaal van Rossel, niet. Het hackerscollectief heeft de Federal Computer Crime Unit op de hoogte gebracht.

(Belga/NC)

Zondag- en maandagavond lagen de sites van verschillende kranten van de Rossel-groep, waaronder lesoir.be en sudinfo.be, plat na een cyberaanval. Ook lalibre.be en DH.be van uitgever IPM werden getroffen. Beide bedrijven hebben intussen klacht tegen onbekenden ingediend bij de Federal Computer Crime Unit (FCCU). Belgische adolescentVolgens Anonymous gaat het om een adolescent die in België woont. Hij is betrokken bij Muslim Section, dat banden heeft met de hackers van Islamitische Staat en zou de aanslag via Twitter hebben opgeëist. De jongeman zou middelen hebben gebruikt die voor iedereen beschikbaar zijn. Het is niet de eerste keer dat Anonymous zijn pijlen richt op IS.'De dader had zich niet aan een dergelijke impact in de media verwacht', meldt Anonymous. 'Hij richt zich normaal op scholen of slecht beveiligde sites. Zijn methode is niet die van een hacker.' De computerstem eindigt met de niet mis te verstane woorden: 'Wij vergeven niet. Wij vergeten niet. Vrees ons. Moordenaars van de vrijheid, verwacht ons.'Een link met de aanval op TV5Monde, die vorige week plaatsvond, is er volgens Didier Hamann, directeur-generaal van Rossel, niet. Het hackerscollectief heeft de Federal Computer Crime Unit op de hoogte gebracht.(Belga/NC)