Anderlecht: ‘Leraar islamitische godsdienst preventief geschorst’

Het atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht. © Belga

Joëlle Milquet, Franstalig minister van Onderwijs (CDH) heeft een leraar islamitische godsdienst voor drie maanden “preventief geschorst”. Eerder had de minister klacht tegen hem neergelegd wegens “slechte behandeling” van leerlingen.

Dat meldt Le Soir.

De schorsing, die na drie maanden verlengd kan worden, is op zich, aldus het ministerie, geen sanctie, en moet het gerecht in staat stellen de klacht grondig te onderzoeken.

De zaak kwam net na de aanslagen in Parijs op gang. Een leerling van het koninklijk atheneum Leonardo Da Vinci in Anderlecht werd naar eigen zeggen door zijn medeleerlingen in mekaar geslagen omdat hij weigerde een petitie te ondertekenen tegen de leraar geschiedenis. Die leraar had les gegeven over de aanslagen en het tijdschrift Charlie Hebdo verdedigd.

Daarop werd door sommigen in de richting van de leraar islamitische godsdienst, Yacob Mahi, gewezen als aanstoker van de petitieactie.

Hij ontkende. Het werd naderhand door minister Milquet betwijfeld of er een verband was tussen de petitie en het geweld tegen de leerling.

Roger Garaudy

Volgens Le Soir hoorde men tijdens dat onderzoek klagen over “licht geweld” van de leraar tegen de leerlingen.

Daarop legde Milquet klacht tegen hem neer, die nog wordt onderzocht.

Na de paasvakantie zal de minister de verschillende partijen horen over de petitiezaak en het geweld tegen de leerling door medeleerlingen. Daar is nog altijd geen uitsluitsel over de ware toedracht. Volgens Le Soir tilt de minister ook zwaar aan een open brief van Mahi, waarin hij zich uitspreekt tegen het eenheidsdenken en waarin hij de lof zingt van Roger Garaudy, de Franse filosoof en bekeerling die in 1998 werd veroordeeld wegens revisionisme en ontkenning van de holocaust. Eerder kwam Mahi in de publiciteit met homofobe en vrouwvijandige uitspraken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content