Anderlecht Europees uitgezongen na 2-3 tegen Benfica

Anderlecht-Benfica 2-3: Rodrigo dient paars-wit de genadestoot toe. © IMAGEGLOBE

Anderlecht heeft zijn vijfde groepswedstrijd in de Champions League met 2-3 verloren tegen het Portugese Benfica Lissabon. Europees overwinteren is zodoende niet langer mogelijk.

In het Constant Vanden Stock-stadion trok Anderlecht net na het kwartier het laken naar zich toe. In de 17e minuut legde Massimo Bruno aan, maar zijn poging werd door Benfica-keeper Artur over getikt. Een minuut later was het wel prijs. Chancel Mbemba bleef hangen na een mislukte hoekschop, controleerde de gerecupereerde bal met de borst en trapte het eerste paars-witte thuisdoelpunt van deze CL-campagne tegen de netten. Benfica, zonder sterspeler Oscar Cardozo (rugblessure), kwam in de 34e minuut echter langszij via Nemanja Matic, die een vrije trap voorbije Silvio Proto kopte.

Ongelukkige owngoal

Zeven minuten na de rust schoot Nicolas Gaitan zwak op het doel van de Belgische landskampioen, maar Mbemba tikte de bal ongelukkig in eigen doel. In de 77e minuut deed Bruno de hoop weer oplaaien. De belofteninternational scoorde met een flits in de korte hoek. Maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Na een counter legde Rodrigo de 2-3 eindstand vast.

Eén schamel puntje

Anderlecht kon zo geen revanche nemen voor de 0-2 nederlaag tegen de Portugezen op de eerste speeldag in groep C. In de stand blijft paars-wit laatste, met 1 punt. Paris Saint-Germain won woensdag met 2-1 van Olympiacos en is met 13 punten zeker van groepswinst, voor Olympiacos (7) en Benfica (7). (Belga/TV)