Amerikanen koele minnaars van Russisch Obama-ijsje

© /

Een Russisch bedrijf probeert munt te slaan uit de verkoelde relaties tussen de Verenigde Staten en Rusland met een Obama-ijsje. De Amerikanen reageren geïrriteerd.

Het chocolade-ijsje kreeg de naam ‘Kleine Obama’, Obamka in het Russisch, en op de verpakking staat een lachend klein Afrikaans jongetje met een ring in het oor.

Sinds Rusland in 2014 de Krim annexeerde en militair tussenkwam in Syrië, bevinden de relaties tussen de VS en Rusland zich in op een dieptepunt. In de Russische media wordt de Amerikaanse president wel vaker afgebeeld op een manier die door Amerikaanse diplomaten omschreven wordt als racistisch en beledigend.

Toiletpapier

Het bedrijf dat het roomijs op de markt brengt, Slavitsa, zegt in een mededeling dat het ijsje deel uitmaakt van een nieuwe lijn met vrolijke personages, die bedoeld is voor kinderen. ‘Met verschillende smaken en toppings symboliseren de ijsjes de verschillende mensenrassen op onze planeet’, aldus de mededeling.

Toch beginnen de Amerikanen een patroon te zien. Eerder pakte een Russisch café al uit met toiletpapier met het hoofd van president Obama en toiletmatjes met de Amerikaanse vlag. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content