Almaci zet stap opzij voor Van Besien in Antwerpen

Meyrem Almaci © Belga
Simon Demeulemeester

Meyrem Almaci verlaat de Antwerpse gemeenteraad en wordt vervangen door ex-voorzitter Wouter Van Besien, die zo meteen ook de uitdager is van burgemeester Bart De Wever in 2018.

Volgens Het Laatste Nieuws deelt Groen vandaag officieel mee dat voorzitster Meyrem Almaci de Antwerpse gemeenteraad verlaat. Ze wordt er als fractieleidster opgevolgd door haar voorganger als partijvoorzitter Wouter Van Besien.

Wouter Van Besien
Wouter Van Besien© Belga

Het is opvallend, zo schrijft de krant, dat Groen deze wissel doorvoert op een moment dat SP.A in Antwerpen moeilijke discussie voert nadat Yasmine Kherbachehaar ontslag indiende als fractieleidster. De krant ziet hierin een signaal dat Groen weinig trek heeft in een ‘verregaande samenwerking’ met SP.A.

Wouter Van Besien zal zijn fractieleiderschap combineren met zijn mandaat in het Vlaams parlement. Almaci is naast voorzitster ook federaal Kamerlid.

Nog volgens Het Laatste Nieuws is Van Besien de uitdager van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content