Alleenstaande 50-plussers zijn niet eenzaam

Bijna acht op de tien Belgische singles van 50+ zien het zelfstandig leven als het grootste voordeel van het single zijn.

Nauwelijks 18 procent van de Belgische singles van 50+ is te vinden voor een vaste relatie (een huwelijk of een vaste relatie met samenwonen). Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine.

Het maandblad voor de actieve 50-plussers wilde weten of de alleenstaande 50-plussers verzuurd of vereenzaamd zijn en liet een internetpeiling uitvoeren bij 1.050 alleenstaande Belgische 50-plussers, van wie 65 procent Nederlands- en 35 procent Franstaligen, 38 procent vrouwen en 62 procent mannen.

Eigen baas

Uit de peiling blijkt dat slechts 9 procent zich ongelukkig voelt, dat 29 procent zich prima in zijn vel voelt en dat 62 procent zowel gelukkige als ongelukkige periodes kent. Voorts vindt 78 procent het grootste voordeel dat ze meester zijn over hun eigen leven. “Ook het feit dat ze over alles zelf kunnen beslissen, zoals de woning, uitgaven, tv-programma’s en reizen, en ze zich nooit hoeven te ergeren aan onaangename gewoonten van hun partner, vinden ze grote voordelen”, legt Ludo Hugaerts van Plus Magazine uit.

Het grootste nadeel van hun situatie is het feit dat ze niemand hebben om mooie momenten mee te delen, vindt de helft van de ondervraagden. Slechts 2 procent droomt van een huwelijk, 54 procent zou in de toekomst het liefst een LAT-relatie willen, 28 procent wil nooit meer een relatie en 16 procent hoopt op een vaste relatie waarbij ze samenwonen met hun partner.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content