Alle regeringen werken samen aan imagocampagne

© REUTERS

De federale regeringen en de deelstaten hebben woensdag op het Overlegcomité beslist om samen een imagocampagne uit te werken die ons land weer positief op de kaart moet zetten na de aanslagen.

Het Overlegcomité was al na een uurtje afgelopen, zo is te horen bij het kabinet van eerste minister Charles Michel. Alle regeringen zijn zich bewust van de noodzaak om het imago van ons land weer op te poetsen. De gezamenlijke campagne moet er snel komen, maar een precieze timing is er niet.

Vlaanderen voert intussen al twee acties om het toerisme naar onze regio weer aan te zwengelen. ‘Share our smile’ richt zich in eerste instantie op het internationale treinverkeer naar ons land. Deze zomer, als de luchthaven opnieuw op volle kracht werkt, zal ook op het vliegverkeer worden gefocust.

Vorige week werd EventFlanders opgericht, een bureau dat internationale evenementen naar onze regio moet halen. “Ook voor de gezamenlijke Belgische campagne is de inbreng van de deelstaten onontbeerlijk”, is te horen bij het kabinet van Vlaams minister-president Bourgeois. “Wij hebben immers de expertise, de kennis en het netwerk om toerisme en investeringen aan te trekken.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content