Afscheid van Marie-Rose Morel in kathedraal van Antwerpen

© Belga

Gewezen Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel wordt zaterdag om 10.30 uur begraven in de Antwerpse kathedraal.

Haar kist zal gedragen worden door haar echtgenoot en oud-voorzitter van het Vlaams Belang, Frank Vanhecke, gewezen europarlementslid Koen Dillen, Senaatsfractieleider Jurgen Ceder en woordvoerder Tom Van den Troost.

Tijdens de plechtigheid zal het woord gevoerd worden door N-VA-voorzitter Bart De Wever, een studiegenoot van Marie-Rose Morel en de man die haar overhaalde om in de politiek te stappen. Hij werd door Frank Vanhecke gevraagd.

In een eerste reactie zei De Wever woensdag dat “op politiek vlak onze wegen uit elkaar zijn gegaan, maar op menselijk vlak hebben we gelukkig nog de tijd gevonden om verzoening te vinden”.

Hulde in Vlaams Parlement Ook het Vlaams Parlement bracht woensdagavond hulde aan Morel, die tussen 2004 en 2009 voor Vlaams Belang in deze assemblee zat. “Op 14 januari 2009 nam Marie-Rose Morel voor de laatste keer het woord in dit halfrond”, zei parlementsvoorzitter Jan Peumans. “Niemand kon toen denken dat ze weldra ernstig ziek zou worden”, zei de parlementsvoorzitter, die namens het parlement medeleven uitsprak voor de echtgenoot, kinderen en familie van Morel

Marie-Rose Morel overleed dinsdagavond na een lange strijd tegen kanker. Ze was 38 jaar oud en heeft twee kindjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content