Aflossing in Antwerpen en Brussel: nieuwe para’s op straat

© Belga
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

De paracommando’s in Antwerpen en Brussel zijn afgelost: er lopen nu groene en bruine baretten rond in plaats van wijnrode. ‘De hele landmacht is getraind om bewakingsopdrachten uit te voeren.’

De paracommando’s in de Antwerpse en Brusslese straten zijn vervangen, schrijft de Gazet van Antwerpen. De para’s van het derde bataljon uit Tielen werden afgelost door die van het Bataljon Artillerie uit Brasschaat. De para’s uit Brasschaat zijn te herkennen aan hun groene baretten, waar die uit Tielen wijnrood getooid gingen.

In Brussel werden de Ardense Jagers vervangen door het Bataljon Bevrijding – 5 Linie uit Leopoldsburg. Aan hun bruine baretten is te zien dat zij geen para’s, maar infanteristen zijn.

Volgens luitenant-kolonel Geert Bouchez van het Bataljon Artillerie in Brasschaat maakt het niet uit welke eenheid patrouilleert. ‘de hele landmacht is getraind om bewakingsopdrachten uit te voeren,’ zegt hij aan GvA.

De eenheden die afgelost werden, kunnen nu opnieuw hun trainingen volgen. De militairen blijven not tot minstens 23 februari aanwezig in het straatbeeld. Dan zal beslist worden of het dreigingsniveau op 3 blijft of niet. De paracommando’s die op straat staan wegens de verhoogde terreurdreiging kosten ons land zo’n 45.000 euro per dag. De totale factuur loopt zeker op tot 1,8 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content