U en ik mogen nog alles doen om het te ontkennen, maar dat is zinloos. Het internet is een verslaving. Soms moet er drastisch opgetreden worden om te verhinderen dat we dag en nacht in de virtuele wereld vertoeven. Dat kan natuurlijk door computer en modem uit het raam te flikkeren, maar er zijn ook subtielere methodes. Ga bijvoorbeeld eens naar Keep Me Out. Daar geeft u de URL's in van sites die u veel te veel bezoekt. Facebook om er maar eentje te noemen. Ook YouTube en Twitter staan in de top tien van de meest verslavende webstekken.

Hier kunt u uzelf een zekere discipline opleggen; bijvoorbeeld door aan te duiden dat u een bepaalde site maar een keer per uur mag bezoeken. Uw browser onthoudt dat allemaal en schermt een en ander vakkundig af.

Ontwenningsverschijnselen? Steel de computer van uw buurman...

Astrid Wittebolle

U en ik mogen nog alles doen om het te ontkennen, maar dat is zinloos. Het internet is een verslaving. Soms moet er drastisch opgetreden worden om te verhinderen dat we dag en nacht in de virtuele wereld vertoeven. Dat kan natuurlijk door computer en modem uit het raam te flikkeren, maar er zijn ook subtielere methodes. Ga bijvoorbeeld eens naar Keep Me Out. Daar geeft u de URL's in van sites die u veel te veel bezoekt. Facebook om er maar eentje te noemen. Ook YouTube en Twitter staan in de top tien van de meest verslavende webstekken. Hier kunt u uzelf een zekere discipline opleggen; bijvoorbeeld door aan te duiden dat u een bepaalde site maar een keer per uur mag bezoeken. Uw browser onthoudt dat allemaal en schermt een en ander vakkundig af. Ontwenningsverschijnselen? Steel de computer van uw buurman... Astrid Wittebolle