Advocaat verdachte: ‘Geen enkel element wijst op gewelddadige dood van Priscilla S.’

© Belga

Volgens de advocaat van verdachte Johan D.V. bevat het dossier over de dood van de 14-jarige Priscilla S. uit Huizingen geen enkel element dat wijst op een gewelddadige dood.

De raadkamer moet beslissen over de verdere aanhouding van Priscilla’s buurman. Zijn advocaat vroeg opnieuw de vrijlating en ook de herkwalificering van de verdenking “doodslag”. “Het dossier bevat volgens mij geen enkel element waaruit blijkt dat mijnheer D.V. enige handeling zou hebben gesteld die tot de dood van Priscilla S. geleid heeft. Sterker nog, het dossier bevat op dit moment geen enkel element waaruit blijkt dat Priscilla S. op gewelddadige wijze zou zijn overleden”, zei meester Gert Warson.

Herkwalificatie
Daarom vraagt hij de herkwalificatie van de verdenking doodslag. Waarvoor zou zijn cliënt dan wel vervolgd kunnen worden? “Er is wel het wegmaken van een lijk.” Daarvoor zou hij een celstraf van twee jaar kunnen riskeren, gezien het feit dat er minderjarigen betrokken zijn. “En er is ook het gebrek aan toezicht en bewaking op minderjarigen.”

Maar zijn cliënt was volgens Warson niet in staat toezicht te verlenen. Meester Warson vindt het nog “schandalig” dat zijn cliënt in de gevangenis van Vorst dagelijks bedreigd wordt en ook klappen gekregen heeft. Hij denkt niet, “gezien het maatschappelijk belang van de zaak”, dat de raadkamer geneigd zal zijn Johan D.V. vrij te laten.

Minderjarige verdachten
Het beroep dat de 12-jarige J. uit Huizingen had ingesteld tegen zijn plaatsing door de Brusselse jeugdrechter, is nog niet behandeld door de jeugdkamer van het Brusselse hof van beroep. De zaak wordt behandeld op donderdag 30 augustus. J. was door de jeugdrechter in de gesloten jeugdinstelling van Ruiselede geplaatst voor zijn rol bij de dood van de 14-jarige Priscilla Sergeant.

Ook op 30 augustus wordt het beroep van de tweede minderjarige, de 16-jarige A., behandeld tegen zijn plaatsing in de gesloten jeugdinstelling van Everberg. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content