Adviseur van koning Albert stapt op

Koning Albert © BELGA

Peter Degraer, het hoofd van de entourage van koning Albert II stapt op. Volgens het paleis is er geen verband tussen zijn vertrek en het omstreden televisie-interview van koning Albert.

Peter Degraer, het hoofd van de entourage van koning Albert II, stapt per 1 september op. Volgens het Paleis is er geen verband met het omstreden televisie-interview van Albert en Paola. Bronnen zeggen dat Degraer, nauwelijks twee maanden in functie, vroeg naar verluidt al enkele weken geleden zelf om zijn overplaatsing.

Albert en Paola gaven vorige week een lang en persoonlijk interview aan RTL, zonder medeweten van Koning Filip. RTL en VTM zenden het interview volgende week uit. Daags na de aankondiging maakt het Paleis bekend dat Peter Degraer, Hoofd van het Huis van Koning Albert, “benoemd wordt tot Adviseur bij het Militair Huis van de Koning”. Hij zal die functie op 1 september opnemen.

Degraer is nog maar twee maanden in dienst bij Albert. Koning Filip benoemde hem op 4 april als opvolger van Vincent Pardoen op na de brief die Paola in de media lanceerde over de gezondheidstoestand van Laurent.

De communicatiedienst van het Paleis geeft geen commentaar over de redenen van de overplaatsing. Wel zegt adjunct-directeur Rafike Yilmaz dat er geen verband is met het televisie-interview. Bronnen zeggen dat Degraer al enkele weken geleden om een overplaatsing heeft gevraagd. In de media luidt het dat Vincent Pardoen, de voorganger van Degraer, nog altijd op Belvédère werkt, ook al heeft hij er geen officiële functie meer. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content