ACV wil veiliger Brussels Justitiepaleis

© Belga

De christelijke vakbond ACV-Openbare Diensten heeft bij de arbeidsinspectie een klacht ingediend wegens de onveilige werkomstandigheden in het Brusselse Justitiepaleis.

Volgens de vakbond wordt de veiligheid van de werknemers dagelijks in het gedrang gebracht.

De klacht van de christelijke vakbond werd ingediend bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO). “We hebben al sinds 1998 verschillende malen onze eisen geherformuleerd, maar dat heeft nooit iets opgeleverd”, zegt vakbondsafgevaardigde Marijke Konings. “We hopen dat er door deze klacht eindelijk werk wordt gemaakt van maatregelen om de veiligheid effectief te verbeteren.”

Volgens ACV kampt het Brusselse Justitiepaleis, dat meer dan een eeuw oud is, met meerdere veiligheidsproblemen. Zo zijn er meldingen van vallende stenen en worden in een recent rapport ook stabiliteitsproblemen aangekaart. “En ondanks onze herhaaldelijke vragen, weten wij nog steeds niet precies hoeveel mensen er in het gebouw werken”, aldus nog de vakbond.

Onvoldoende brandblussers

Bovendien brak er begin 2012 brand uit in het gebouw. Daarbij vielen geen zwaargewonden, maar volgens de vakbond werd er maar net een ramp vermeden. “Het rapport van de Brusselse brandweer is ronduit alarmerend”, luidt het. Zo werkte het brandalarm niet en konden de plannen van de gebouwen niet overhandigd worden aan de brandweer. Bovendien zijn er onvoldoende brandblussers en worden de meeste
brandkranen niet bevoorraad. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content