ACV: ‘Mensen hebben niet voor dit onevenwichtig beleid gekozen’

ACV-voorzitter Marc Leemans © Belga

ACV-voorzitter Marc Leemans gelooft dat de ‘frustratie en kwaadheid bij de mensen zal blijven groeien’ als de regering een onevenwichtig beleid blijft voeren. Leemans meent nog dat ‘uiting gegeven zal worden aan de onvrede’.

Zolang de regering een onevenwichtig beleid blijft voeren, zal de “frustratie en kwaadheid van de mensen blijven groeien”. Dat zegt ACV-voorzitter Marc Leemans in een reactie op de regeringsbeslissing over de indexsprong.

Met de beslissing, aldus Leemans, zet de regering “een neus naar alle werknemers en uitkeringsgerechtigden, en leent ze de oren aan al diegenen die worden ontzien, met name die groepen die niet gelijkwaardig bijdragen aan de gevraagde inspanningen”.

Tax-shift

De vakbond vraagt zich af wanneer de beloofde tax-shift eraan komt. Volgens de ACV-voorzitter is de politieke bewustwording van mensen aan het groeien. “Het besef is aan het groeien bij de mensen. Voor dit onevenwichtig beleid hebben ze niet gekozen.”

ACV kondigde eerder een actieplan aan tegen de regeringsmaatregelen, in overleg met de andere bonden. Een eerste actie wordt een militantenconcentratie op 11 maart. Over andere acties wil Leemans niet vooruitlopen. Acties zullen vooral sectoraal en lokaal gebeuren. “Maar het is duidelijk dat de mensen de gelegenheid te baat gaan nemen om uiting te geven aan hun onvrede.” (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content