ABVV wil sociaal overleg over Vlaams regeerakkoord

Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV © Belga

Het Vlaams ABVV heeft een aantal fundamentele sociale pijnpunten opgemerkt in het Vlaams regeerakkoord. De vakbond wil dat via overleg bijsturen.

Het Vlaams ABVV ziet in een eerste lezing van het Vlaams regeerakkoord enkele fundamentele sociale pijnpunten. De vakbond eist dat dit via overleg wordt bijgestuurd, aldus algemeen secretaris Caroline Copers.

Zo vraagt de vakbond zich af wat tegenover de ambitie staat van de regering om zich ten dienste te stellen van de ondernemingen. Met de rechten van werknemers wordt alvast minder zorgvuldig omgesprongen, aldus het Vlaams ABVV, onder meer verwijzend naar het verlies van rechten voor oudere werknemers uit de zorg.

Voor de vakbond is gemeenschapsdienst voor werklozen alvast uitgesloten als passend werkaanbod. ‘Werkzoekenden activeren tot 65 jaar is absurd op een ogenblik dat 50-plussers nauwelijks kansen krijgen op de arbeidsmarkt,’ stelt Caroline Copers ook.

De vakbond mist een ambitieus armoedebestrijdingsbeleid en een herverdelend fiscaal beleid. ‘Het Vlaams ABVV eist in elk geval dat er meer transparantie komt over het financiële plaatje en dat de genoemde pijnpunten via sociaal overleg worden aangepakt’, aldus het Vlaams ABVV. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content