Abrini: ‘Aanslag Brussel was bedoeld voor Frankrijk’

Mohamed Abrini © Belga

Volgens Mohamed Abrini was het de bedoeling om na de aanslagen van Parijs in november, opnieuw een aanslag te plegen in Frankrijk. Dat werd bevestigd aan VTMnieuws. ‘Door de arrestatie van Abdeslam zijn de plannen gewijzigd.’

‘Door de arrestatie van Salah Abdeslam drie weken geleden zijn de plannen gewijzigd en in stroomversnelling gekomen.’ Dat zei Mohamed Abrini volgens VTM nieuws tijdens een verhoor, en werd aan hen bevestigd. Het was eigenlijk de bedoeling om na de aanslagen van Parijs opnieuw een aanslag te plegen in Frankrijk.

Het federaal parket meldt dat de terreurcel die op 13 november de aanslagen pleegde in Parijs, van plan was om nog eens toe te slaan in Frankrijk. Omdat het onderzoek “met grote stappen vooruitging”, heeft de cel echter beslist om toe te slaan in Brussel.

Intussen is Mohamed Abrini door de onderzoeksrechter aangehouden in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Brussel en Zaventem. Hij is in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en pogingen tot terroristische moorden. Hij was zaterdag al aangehouden voor zijn aandeel in de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs.

De verklaringen stemmen volgens de VRT-nieuwsredactie overeen met het testament dat op de computer van Ibrahim El Bakraoui werd teruggevonden. Daarin stond te lezen dat ook hij zich opgejaagd voelde, niet goed wist wat te doen en zijn leven niet in de cel wou doorbrengen. Ibrahim El Bakraoui bracht zichzelf tot ontploffing op de luchthaven van Zaventem.(Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content