700.000 mensen op openingsweekend van eerste Oktoberfest sinds pandemie

Oktoberfesten, 18/09/2022

Ongeveer 700.000 mensen hebben het openingsweekend van het Oktoberfest in Duitsland bezocht, ondanks het koude en natte weer, zo hebben de organisatoren zondag gemeld. Dat zijn er heel wat minder dan de 1 miljoen mensen die in 2019 voor het openingsweekend van de bier- en volksfeesten naar München afzakten, het laatste Oktoberfest voor de uitbraak van de coronapandemie.

Clemens Baumgärtner, de hoofdorganisator van het evenement, zei zondag dat hij tevreden was met de opening en dat hij voor de komende twee weken op beter weer hoopt.  Duizenden mensen in traditionele Beierse kledij trokken zondag door de straten van München voor de jaarlijkse klederdrachtparade (Trachtenzug).

Niet alleen groepen uit heel Duitsland maar ook uit andere landen, tot de Verenigde Staten en Canada toe, namen deel aan de stoet. Velen hadden een paraplu bij, anderen droegen een traditioneel hoofddeksel dat bij hun kostuum paste.   Ondanks het ellendige weer verschenen tienduizenden mensen in de straten van München om naar de kostuumparade te kijken.

Partner Content