7 doden bij ongeval op E314: verzekeraar betaalt alle schade

Het ongeval op de E314 in Zonhoven kostte het leven aan 7 mensen © BELGA
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Ethias betaalt alle kosten voor het ongeval op de E314 in Zonhoven waarbij 7 jongeren om het leven kwamen. De verzekeraar zou zich kunnen terugtrekken, maar is niet van plan dit te doen.

Verzekeraar Ethias zal alle schade betalen na het dodelijk ongeval op de E314 in Zonhoven waarbij 7 jongeren om het leven kwamen. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Bij het ongeval reed een BMW aan hoge snelheid achter in op een rijdende vrachtwagen. De auto vloog in brand en alle zeven inzittenden (vier jongens en drie meisjes tussen 15 en 23 jaar) kwamen om het leven.

Meteen na het ongeval liet mobiliteitsorganisatie Touring optekenen dat het drama een serieuze verzekeringskwestie zou worden.’Het is wettelijk verboden om met zeven in een gewone personenauto te zitten. Dit zal problemen geven bij het onderzoek en de verdere afhandeling van het dodelijke verkeersongeval op de E314 in Zonhoven. De verzekeringsexpertise zal dus zeker nog heel wat tijd in beslag nemen. Er moet onder meer bekeken worden wie waar in het voertuig zat. Een auto mag niet meer inzittenden tellen dan het aantal zitplaatsen met een veiligheidsgordel,’ aldus Danny Smagghe van Touring.

Intussen heeft het parket het onderzoek al afgesloten en gezegd dat niemand vervolgd wordt. Ook verzekeraar Ethias zegt nu dat hij niet moeilijk gaat doen en ‘zijn verantwoordelijkheid zal nemen.’ Dat betekent onder meer dat Ethias de begrafeniskosten van alle slachtoffers zal betalen.

“Het ongeval is al erg genoeg, we zullen het dossier met het grootste respect voor de slachtoffers en de nabestaanden behandelen”, aldus de woordvoerder van Ethias, Dries Olemans.

Het strafrechtelijk afsluiten van het dossier en de betaling van deze verzekeringskosten staan los van een mogelijk burgerlijk proces rond morele schadevergoeding. De auto stond ingeschreven op naam van een jongen uit Leopoldsburg, maar het is niet geweten (en onmogelijk te bewijzen) of hij ook zelf aan het stuur zat. Als er al een burgerlijk proces zou komen, dan dreigt dat een enorm juridisch kluwen te worden. (EE)

Partner Content