52-jarige man bekent aanrijding Sophie

© Belga

Een 52-jarige man heeft bekend dat hij de 16-jarige Sophie V. heeft aangereden in Hoevenen en vluchtmisdrijf pleegde.

Politie en parket zijn erin geslaagd de bestuurder te vinden die op 11 februari in Hoevenen een meisje aanreed en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Het gaat om een man van 52 uit Kapellen. Het meisje, de zestienjarige Sophie Vande Heijning, raakte zwaargewond en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

Een getuige die achter de bewuste wagen reed, had de politie laten weten dat het om een donkere Alfa Romeo ging. Na een vruchteloze zoektocht van een week kreeg de politie van de zone Grens vrijdag echter een tip van een garagehouder uit Kalmthout. Een man had er een Renault Laguna binnengebracht met schade aan de motorkap. Beide types lijken in het donker erg op elkaar.

Paaltje
Een team van de federale politie onderzocht de wagen en zag voldoende reden om de eigenaar op te pakken. In de nacht van zaterdag op zondag ging de man van 52 uit Kapellen over tot bekentenissen. Hij verklaarde wel dat hij niet onder invloed was en aan een lage snelheid reed. Hij dacht naar eigen zeggen ook, tot hij dinsdag het nieuws zag, dat hij slechts een paaltje had geraakt. Nadien durfde de man niet meer naar de politie te gaan.

De man is zondag alvast door de onderzoeksrechter aangehouden.
Vorige week vrijdag vond er nog een wake plaats voor Sophie. Honderden vrienden van het meisje woonden de emotionele herdenking bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content