500 bijkomende jobs in de gehandicaptensector

Tegen 2014 worden 500 bijkomende arbeidsplaatsen gecreëerd in de gehandicaptensector om het historisch gegroeide personeelstekort aan te pakken.

Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) en de vakbonden bereikten vrijdagavond een voorakkoord om 500 bijkomende arbeidsplaatsen te creëren in de gehandicaptensector tegen 2014.

Het personeel uit de sector aanvaarde dit voorstel maandagmiddag in Gent.

“Er is nu een groeipad afgesproken waarbij in de periode 2011-2014 vijfhonderd bijkomende voltijdse equivalenten gecreëerd worden”, aldus Stef Doise (LBC) namens het gemeenschappelijk vakbondsfront. “De minister maakt daarvoor 25 miljoen euro vrij, zijnde 7 miljoen per jaar vanaf 2012”. Tegen 1 april moet duidelijk zijn waar de bijkomende arbeidsplaatsen ingezet worden.

2020
Daarnaast werd afgesproken het personeelstekort in te schrijven in het “perspectiefplan 2020” voor de gehandicaptenzorg. “Over de modaliteiten moet nog onderhandeld worden, maar de bedoeling is dat het historisch gegroeide personeelstekort tegen dan is verholpen”, licht Doise toe.

De personeelsleden benadrukten aan de vakbonden dat er veel meer dan vijfhonderd extra plaatsen moeten komen en dat de zwaarst getroffen instellingen het eerst extra personeel moeten krijgen.

Door een personeelsstop sinds 1983 zijn naar schatting 2.200 arbeidsplaatsen te kort in de gehandicaptensector.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content