25 luchtvaartmaatschappijen opereren vanaf 2 mei vanuit gewone vertrekhal Brussels Airport

© belga

Vanaf maandag 2 mei opereren 25 luchtvaartmaatschappijen opnieuw vanuit de heropende vertrekhal van Brussels Airport. Het gaat daarbij onder andere om Brussels Airlines, Thomas Cook en Jetairfly.

Ook passagiers van grote internationale maatschappijen als Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, British Airways en All Nippon Airways worden in de gewone vertrekhal verwacht.

Een dertigtal andere maatschappijen blijven voorlopig gebruik maken van de tijdelijke check-in infrastructuur. Onder hen Easyjet, Delta Airlines, KLM en Ryanair. Reizigers kunnen op de website van Brussels Airport terecht voor een volledige lijst.

111 check-in balies

Eerder raakte al bekend dat de vertrekhal van Brussels Airport op zondag 1 mei officieel weer opengesteld zou worden, zij het gedeeltelijk. In de vertrekhal worden 111 check-in balies in dienst genomen en ook de 36 check-in balies in de tijdelijke constructies blijven open.

Elke luchtvaartmaatschappij heeft een plaats in de vertrekhal of in de tijdelijke constructies toegewezen gekregen waar ze haar check-in kan organiseren. De verdeling van de balies is gebeurd op basis van de benodigde passagierscapaciteit, en rekening houdend met het huidige vluchtschema. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content