21 juli-parade verstoort luchtverkeer

Door de parade ter ere van de kroning van koning Filip zullen er op 21 juli tussen 17 en 18 uur geen vliegtuigen landen op Brussels Airport.

Op zondag 21 juli zullen tussen 17 en 18 uur geen vliegtuigen landen op Brussels Airport omwille van de passage van vliegverkeer dat deelneemt aan de parade ter ere van de nationale feestdag en de kroning van koning Filip.

Op basis van de beschikbare informatie op dit moment en de voorziene weersomstandigheden, zullen de voorziene vertragingen minimum een uur bedragen. Als de wind nog in ongunstige richting evolueert, kunnen de vertragingen oplopen. Ook na 18 uur kan er hierdoor nog hinder zijn op de luchthavenoperaties. Dat meldt Brussels Airport maandag in een communiqué.

Repetitie

Op dinsdag 16 juli zal tussen 15 en 16 uur dezelfde procedure van kracht zijn omdat er dan een repetitie zal plaatsvinden voor het défilé. Dat scenario geldt ook op donderdag 18 juli tussen 15 en 16 uur als blijkt dat een tweede repetitie nodig is.

Passagiers op vluchten die normaal gezien zouden landen op bovenvermelde tijdstippen, kunnen bij hun luchtvaartmaatschappij terecht voor meer informatie. Mensen die passagiers komen ophalen, worden verzocht de dag zelf de website van Brussels Airport te raadplegen.

De impact op de vertrekkende vluchten zou beperkt zijn, rekening houdend met de huidige weersomstandigheden. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content