192.000 dollar voor zilveren handschoen Michael Jackson

Een fan heeft zondag bij een veiling in Las Vegas 192.000 dollar neergeteld voor een handschoen van de overleden popster Michael Jackson.

Een fan heeft zondag bij een veiling in Las Vegas 192.000 dollar neergeteld voor een handschoen van de overleden popster Michael Jackson.

Het gaat om de witte handschoen met kristallen die Jackson droeg tijdens de Victory-tour in 1984. Voor de start van de veiling werd nochtans verwacht dat ze niet meer dan 20.000 tot 30.000 dollar zou opbrengen.

Het veilinghuis verkocht ook de vest uit de clip van Beat It voor 132.000 dollar en een paar schoenen voor 90.000 dollar, maar de handschoen bleek het duurste item.

De waarde van Jacksons bezittingen lijkt hoe langer hoe meer te stijgen. Voor sommige items werd meet dan 10 keer de geschatte waarde betaald.

In totaal werd voor bijna een miljoen dollar aan kledingstukken, handtekeningen, platen en foto’s verkocht.

Vorige week raakte ook bekend dat Michael Jackson sinds zijn dood al bijna een miljard dollar verdiende.

Troost
Vrijdag was het exact een jaar geleden dat de Amerikaanse popster overleed. Fans zochten troost bij elkaar in Gary, Indiana, waar Jackson opgroeide en nabij het kerkhof van Glendale, bij Los Angeles.

Vader Joe Jackson diende dit weekend een klacht in tegen cardioloog Conrad Murray, die schuldig zou zijn aan de dood van de King of Pop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content