Zone X Opera Ballet Vlaanderen, Antwerpen

© Mario Debaene
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dankzij Kyoko Scholiers ontmoet u weldra een mens uit 2124. Dat klinkt onwaarschijnlijker dan het is. Scholiers fantaseert er niet zomaar op los. Per stuk gaat ze op onderzoek uit in het deel van de wereld waarover ze meer wil weten. Zo groeide haar muziektheaterstuk Boy (2021) uit haar ervaringen als vrijwilliger in de jeugdhulp. Voor Zone X interviewde ze sociologen en toekomstonderzoekers over hoe zij het leven van de volgende generaties zien. Uit die gesprekken puurde ze een monoloog voor Daisy Ip. Tijdens een stadswandeling kijkt Ip met de ogen van iemand uit 2124 verbijsterd naar hoe wij leven. Ze wordt ook ontroerd door ‘stadsmuzikant’ Bjorn Eriksson. Hij bracht vorig jaar The Easywood Killer uit en was de spil van The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band. Terwijl Ip u een geweten schopt, geeft hij uw wandeling met de toekomst een warme, hoopvolle klank.

Van 31.03 tot 07.05

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content