Who’s Afraid of Virginia Woolf? Wolf Wolf Gent

© Leontien Allemeersch
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In juni 2019 studeerden de leden van het Gentse collectief Wolf Wolf – dat zijn spelers-makers Imke Mol, Naomi van der Horst, Flor Van Severen en Mitch Van Landeghem plus decorontwerper Gilles Pollak – af aan het KASK in Gent met een stomende versie van Edward Albees Who’s Afraid of Virginia Woolf? Albee laat een jong echtpaar een nachtelijk bezoekje brengen aan een ouder koppel nadat ze elkaar eerder die avond op een receptie hebben ontmoet. Hoe later het wordt, hoe openlijker de relatieproblemen worden besproken. Het publiek zit in een cirkel rond de zwalpende, crashende, flemende, fulminerende en naar tederheid snakkende personages. Het stuk was een hit op Theater Aan Zee 2019, werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2020 en gaat nu op tournee. Wie na het beleven van zo veel speelplezier snakt naar meer Wolf Wolf kan vanaf eind mei hun versie van Frank Wedekinds Voorjaarsontwaken ontdekken .

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content