Vrijdag 13 april.

De stakende cipiers van de gevangenis in Antwerpen aanvaarden het akkoord tussen vakbonden, directie en Justitie. Het aantal gevangenen zal worden teruggebracht en er komt personeel bij.

Zaterdag 14 april.

De Franstalige linkse krant Le Matin verschijnt voor het laatst. Drie jaar geleden ontstond het dagblad uit de fusie van Le Peuple, La Wallonie en Le Journal de Charleroi.

Dinsdag 17 april.

De prijzen van autoverzekeringen zullen binnenkort stijgen. Een aantal verzekeringsmaatschappijen heeft daarvoor al een aanvraag ingediend bij het ministerie van Economische Zaken.

– De Jongsocialisten heffen zichzelf op. Ze vinden dat hun organisatie te weinig aantrek heeft en komen daarom in oktober met een nieuwe beweging die zich van het partijpolitieke socialisme zal distantiëren.

– Op een vijf kilometer brede strandstrook tussen Middelkerke en Nieuwpoort spoelt olie aan. De vervuiling zou veroorzaakt zijn door een aanvaring van een tanker en een vrachtschip enkele dagen eerder.

– Gsm-operator Proximus verzendt een reclamebericht via sms naar een aantal abonnees. Meteen rijst de vraag of dat deontologisch of wettelijk kan zonder voorafgaande toestemming van de bestemmeling.

Woensdag 18 april.

De federale ombudsdienst heeft vorig jaar 4000 klachten ontvangen, dat betekent een stijging van 30 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De klachten gaan vooral over fiscale zaken en de dienst Vreemdelingenzaken.

– Rik Verbrugghe wint de wielerklassieker de Waalse Pijl. De wedstrijd wordt verstoord door actie voerende werknemers van bandenfabriek Continental uit Herstal. Ze protesteren tegen de dreigende sluiting van hun fabriek.

Donderdag 19 april.

Een meerderheid in het Vlaams parlement is bereid de openingstaks voor cafés af te schaffen. De heffing werd aanvankelijk ingevoerd om een wildgroei aan cafés tegen te gaan.

– De treinramp in Pécrot was het gevolg van een menselijke fout. De machinist van de trein die op het verkeerde spoor reed, vertrok in het station van Waver ondanks het rode signaal.

– Op twee jaar tijd is het aantal mensen met een bestaansminimum met dertien procent gedaald. Momenteel zijn er nog 72.910 bestaansminimumtrekkers.

Vrijdag 20 april.

Minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (VLD) wil kleuterleiders, regenten en licentiaten tijdens hun opleiding al als volwaardige leerkracht laten lesgeven. Zo wil ze het tekort aan leerkrachten opvangen.

Zaterdag 21 april.

De geneesmiddelenindustrie zal de prijs van haar oude medicijnen gelijkschakelen met die van generische producten. Bij het Riziv zijn al meer dan vijftig aanvragen binnengekomen voor prijsverlagingen.

Zondag 22 april.

De Zwitser Oscar Camenzind wint de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik.

– Zo’n 90.000 mensen bezoeken de tweede Vlaanderendag, een opendeurdag van de Vlaamse overheid.

– Twee mensen worden vermist na een aanvaring van een binnenschip met een motorjacht op de Schelde. Het ongeval is vermoedelijk door de mist veroorzaakt.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content