Maandag 9 april.

Het aantal faillissementen in België is gedaald ten opzichte van drie maanden geleden. In totaal sneuvelden 4000 jobs bij de betrokken bedrijven.

ù De landbouwers kunnen niet zaaien als gevolg van de overvloedige regen. De Boerenbond noemt het een onrustwekkende toestand.

ù Het onlangs opgerichte meldpunt voor intimidaties bij De Post ontvangt bijzonder veel klachten over discriminatie, pesterijen en seksuele intimidatie.

Dinsdag 10 april.

Minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne (PRL) beslist om de diamanttransporten op de luchthaven van Zaventem beter te beveiligen. De diamantsector dreigde anders naar een buitenlandse luchthaven uit te wijken.

ù De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wil vanaf volgend jaar ook ’s nachts trams en bussen inzetten. De uitbreiding van het aanbod wordt vooral op het nachtleven in de hoofdstad afgestemd.

ù De Vlaamse muziekzender TMF wordt opgeslokt door het wereldwijde muziekstation MTV. De naam TMF blijft wel behouden.

ù Bij een pluimveebedrijf in het Antwerpse Mol wordt een geval van pseudo-vogelpest ontdekt. De ziekte kan dodelijk zijn voor de dieren, maar is ongevaarlijk voor de mens.

ù Een ongeval met een sportvliegtuig in het Limburgse Neeroeteren kost twee mensen het leven.

Woensdag 11 april.

De wielerklassieker Gent-Wevelgem wordt gewonnen door de Amerikaan George Hincapie.

ù De auditeur van de Raad van State adviseert een totaalverbod op het uitzetten van fazanten voor de jacht.

ù De ombudsdienst voor de pensioenen heeft afgelopen jaar meer dan dubbel zoveel klachten ontvangen als het jaar voordien. De klachten hebben vooral betrekking op te late betalingen.

ù De opbouwwerker van het polderdorp Doel wordt ontslagen, omdat hij lid zou zijn geweest van de extreem-rechtse Nationalistische Studentenvereniging (NSV).

ù De warenhuisketen Marks & Spencer onderzoekt de mogelijkheid om haar activiteiten in kleinere winkels verder te zetten. Eerder verklaarde de keten dat alle filialen in België zouden worden gesloten.

ù De bediendenvakbonden in de metaalsector voeren actie voor een loonsverhoging van vier procent. De werkgevers willen maximaal twee procent toekennen.

Donderdag 12 april.

Agalev pleit voor een accijnsverhoging van diesel, omdat dat een bijzonder milieuverontreinigende brandstof is.

ù Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil zeker tot in 2018 kernwapens bewaren op Europese basissen, waaronder ook Kleine Brogel. Dat blijkt uit een Amerikaans rapport, dat De Morgen kon inkijken.

ù Test-Aankoop dient klacht in tegen stroomproducent Electrabel. Die zou zijn dominante positie op de Belgische markt misbruiken en te hoge prijzen aanrekenen.

Vrijdag 13 april.

Minstens vijf eersteklassevoetballers beschikken niet over een verblijfs- of arbeidsvergunning. Dat blijkt uit een voorlopig rapport van de arbeidsinspectie over mensenhandel in het voetbal.

ù SP-voorzitter Patrick Janssens en zijn VLD-collega Karel De Gucht willen dat Antwerpen meer bespaart. De stad kampt met een hoge schuldenberg.

ù In de gevangenis van Antwerpen breken rellen los. Omdat de cipiers nog altijd in staking zijn, moet de federale politie ingrijpen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content