Maandag 26 februari.

De apothekers gaan nu toch informatie doorgeven aan de medische databank Farmanet. De ziekenfondsen weigerden apothekers nog langer terug te betalen zolang die geen medewerking aan Farmanet verleenden.

Dinsdag 27 februari.

Zo’n zestig OCMW’s in Vlaanderen voeren actie tegen het toenemende geweld van hun klanten. Het OCMW van Lier neemt het initiatief nadat een maatschappelijk werkster er door een asielzoeker is neergestoken.

ù Vier Europese vliegtuigmaatschappijen willen bij de Europese Commissie klacht indienen over de nieuwe investeringen van de Belgische staat in Sabena. De Europese wetgeving verbiedt staatssteun aan bedrijven.

ù De vier Belgische overkoepelende milieufederaties starten een procedure tegen de regering wegens het uitstel van de ecotakswetgeving. Ze willen de regering onder druk zetten om sneller werk te maken van de wijziging en invoering van de taks.

ù Een pyromaan slaat voor de zesde maal sinds 10 februari toe in het Sint-Elisabethziekenhuis in Antwerpen. Bij een vorige brandstichting overleed een bejaarde patiënt ten gevolge van brandwonden.

Donderdag 1 maart.

In Brugge en Nijvel blokkeren enkele honderden militairen kruispunten. Ze voeren voor de tweede maal in twee weken actie voor hogere lonen en de gelijkschakeling van hun salarissen met die van de eenheidspolitie.

ù Italië reageert ontsteld op de uitspraken van minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel (PRL) over het mogelijke aantreden van extreem-rechts in Italië na de komende verkiezingen. Michel vindt Europese sancties terecht als extreem-rechts mee regeert.

ù De harde aanpak van jonge criminelen in Mechelen heeft geresulteerd in een daling van de jeugdcriminaliteit met 33 procent.

ù De Rode Duivels halen een recordscore van 10-1 tegen San Marino in een kwalificatiewedstrijd voor het wereldkampioenschap voetbal.

Vrijdag 2 maart.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij Cockerill Sambre houdt een 24-urenstaking. De bonden vrezen dat de geplande fusie van het moederbedrijf Usinor met twee andere staalgroepen saneringen en banenverlies zal meebrengen.

ù Milan-antitankwapens houden geen verhoogd risico in voor de militairen die ermee werken. Dat is het voorlopige besluit van een onderzoek van de technische dienst van de landmacht in opdracht van minister van Defensie André Flahaut (PS).

Zaterdag 3 maart.

De snel-Belg-wet heeft het aantal nationaliteitsaanvragen doen vervijfvoudigen. Door die wet kunnen mensen die minstens zeven jaar in België verblijven, Belg worden door een nationaliteitsverklaring af te leggen.

Zondag 4 maart.

Bij een busongeluk bij het Franse Limoges komen twee Vlamingen om. De slachtoffers kwamen terug van een skivakantie in Andorra.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content