Maandag 12 februari.

Het aantal NMBS-werknemers dat met agressie van reizigers te maken krijgt, is afgelopen jaar met 11,5 procent toegenomen.

ù Het aantal leerkrachten in de vervangingspool voor het onderwijs is onvoldoende om aan alle interimaanvragen van scholen tegemoet te komen. ( Zie ook pag. 12)

ù Bij bandenproducent Continental in Herstal sneuvelen bijna 700 van de 775 banen.

Dinsdag 13 februari.

De onderwijsbonden vinden de beloofde 2,5 miljard frank extra voor de komende twee jaar totaal ontoereikend om een CAO af te sluiten. Het geld volstaat volgens hen niet om een loonsverhoging van drie procent te bekostigen.

ù Het rectoraat van de Vrije Universiteit Brussel wordt bezet door studenten die protesteren tegen de Europese plannen om de titels van kandidaat en licentiaat door bachelor en master te vervangen.

ù De Vlaamse film Iedereen Beroemd van regisseur Dominique Deruddere sleept een oscarnominatie in de wacht. De uitreiking van de filmbeeldjes gebeurt op 25 maart.

ù Eenderde van alle vluchten op de luchthaven van Zaventem heeft vertraging. In Europa doen alleen Milaan en Madrid slechter.

Woensdag 14 februari.

Werknemers uit de privé-sector kunnen vanaf volgend jaar tijdskrediet opnemen, ter vervanging van de loopbaanonderbreking.

Donderdag 15 februari.

Vlaams minister van Leefmilieu Vera Dua (Agalev) wil het natuurgebied in Vlaanderen uitbreiden met 31.000 hectare, de helft meer dan de huidige oppervlakte.

ù Het aantal gevallen van wiegendood in ons land is sinds 1994 met zestig procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Kind & Gezin, dat de positieve trend aan preventiecampagnes toeschrijft.

ù Het Zilverfonds krijgt 7,1 miljard frank, afkomstig van de meeropbrengsten bij de overboeking van een deel van de goudreserves van de Nationale Bank naar de Europese Centrale Bank.

Vrijdag 16 februari.

Vakbonden en werkgevers kunnen binnenkort op Vlaams niveau CAO’s afsluiten. Tot nu toe kon dat enkel op federaal niveau.

ù De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vestigt zich vanaf april in Charleroi.

ù Vlaanderen telt minstens 180.000 zwartkijkers. Dat komt overeen met acht procent van het totale aantal kabelabonnees.

Zaterdag 17 februari.

Voormalig adjunct-secretaris-generaal van de SP Luc Wallyn zal in totaal zo’n 26 miljoen frank van het Agusta/Dassault-smeergeld aan de staat terugbetalen. Hij overweegt wel stappen om het geld van de SP terug te vorderen.

ù In de Afrikaanse Matongéwijk in Elsene breken voor de tweede avond op rij rellen uit. Aanleiding is een schietpartij waarbij de politie een Afrikaan doodschoot die van drugshandel verdacht werd.

ù De Mechelse burgerrechtbank veroordeelt een scheidsrechter tot een boete van 100.000 frank voor een vergissing tijdens een voetbalwedstrijd. De voetbalbond vreest dat het vonnis een belangrijk precedent vormt.

Zondag 18 februari.

Marc Dutroux wordt voor medisch onderzoek van Aarlen naar de gevangenis van Brugge overgebracht. Hij lijdt mogelijk aan diabetes.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content