MAANDAG 6 DECEMBER.

De Brusselse faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem moet de huisvuilbelasting terugbetalen omdat het aanslagbiljet in twee talen was opgesteld.

ù De luchtvervuiling in Vlaanderen blijft alarmerend hoog, ondanks een lichte daling de jongste jaren. Vooral het verkeer en de landbouw blijven de grote schuldigen.

DINSDAG 7 DECEMBER.

In Luik wordt Remy Lecrenier veroordeeld tot levenslang voor de moord op zijn ex-vriendin, haar moeder en twee zussen, en de verkrachting van twee van hen.

WOENSDAG 8 DECEMBER.

De vice-voorzitter van het BOIC vraagt het ontslag van Jean-Marie Dedecker als coach van het olympisch judoteam vanwege zijn anti-Waalse uitlatingen in het programma Striptease op de RTBf.

ù De Europese Commissie geeft haar fiat voor de overbruggingskredieten voor niet-landbouwbedrijven die verlies leden door de dioxinecrisis.

ù Frank Swaelen (CVP) ontvangt het Grootlint in de Leopoldsorde, de hoogste onderscheiding in België.

ù In Sint-Jans-Molenbeek wordt de reconstructie van de moorden die Andras Pandy met de hulp van zijn dochter zou hebben gepleegd, na twee dagen stopgezet. Dochter Agnes Pandy zou te zeer aangegrepen zijn door de procedure.

DONDERDAG 9 DECEMBER.

Michel Nihoul, een verdachte in de zaak-Dutroux die ook veroordeeld werd wegens oplichting, komt vrij in de loop van december.

ù In een tankstation in Luik slagen oplichters er in een betaalterminal van Banksys te kraken. Honderden rekeningen worden geplunderd.

VRIJDAG 10 DECEMBER.

Dierenrechtenorganisatie Gaia mag opnieuw actie voeren aan het slachthuis van Anderlecht. Het Brussels hof van beroep heft het actieverbod op dat in kortgeding aan Gaia was opgelegd.

ù In het parlement levert het steuncomité “Julie en Mélissa” een petitie af met meer dan 53.000 handtekeningen. De petitie vraagt verder onderzoek in de zaak van de vermoorde kinderen.

ù Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pierre Chevalier (VLD) wordt ook bevoegd voor Europese Zaken.

ù Alle hogescholen samen tellen dit jaar honderdduizend studenten, dat is ongeveer tweeduizend meer dan vorig jaar.

ù Het aantal doden bij verkeersongevallen is in 1998 met tien procent gestegen in vergelijking met 1997. Tot 1996 daalde dat aantal gestaag. De BOB-campagne lijkt vooral effect te hebben in de feestperiode.

ù In ons land zijn naar schatting honderdduizend mensen besmet met hepatitis C, een ziekte die levercirrose en leverkanker veroorzaakt.

ZATERDAG 11 DECEMBER.

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) en de Administratie voor Ondernemings- en Inkomensfiscaliteiten vermoeden dat notarissen frauderen op grote schaal. De inspectie zal aanzienlijk worden opgevoerd.

ZONDAG 12 DECEMBER.

Zwemster Brigitte Becue wint een gouden medaille op de honderd meter schoolslag op het Europees kampioenschap in Lissabon.

ù De Rode Duivels moeten het in de eindronde van Euro 2000, opnemen tegen Zweden, Italië en Turkije.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content