MAANDAG 22 NOVEMBER.

Belgische en Nederlandse speurders plegen overleg over de verdwijning van Nathalie Geijsbregts begin 1991. Vermoed wordt dat het lichaam van het meisje begraven ligt vlakbij Maastricht.

ù Minister van Volksgezondheid Magda Aelvoet (Agalev) pleit voor een gedeeltelijk in plaats van een volledig inzagerecht voor patiënten in hun medisch dossier.

DINSDAG 23 NOVEMBER.

De wet-Franchimont, die slachtoffers en verdachten meer rechten geeft in hun proces, wordt goed toegepast en heeft niet overdreven extra werk opgeleverd.

ù Vanaf midden 2000 wordt elektriciteit goedkoper. De sector bereidt zich op deze manier voor op de liberalisering van de markt.

ù De oven van het failliete glasbedrijf Verlipack in Mol moet uiterlijk op 1 december gedoofd worden. Dat wordt beslist in een vergadering met de banken en de curatoren van het bedrijf.

ù Het Nationaal Verbond van Frituristen vraagt dat de verwerking van gebruikte frituurvetten in veevoer opnieuw toegelaten wordt.

WOENSDAG 24 NOVEMBER.

De Europese Commissie heeft vragen bij de overheidssteun die het Waalse staalbedrijf Cockerill-Sambre ontving. België moet deze steun nu verantwoorden voor de Commissie.

ù Klachten over incest worden steeds vaker misbruikt als wapen om vaders het bezoekrecht van hun kinderen te ontnemen, aldus minister van Justitie Marc Verwilghen (VLD).

ù Beursmakelaar Etienne Bert uit Sint-Lievens-Houtem geeft zichzelf aan bij de gerechtelijke politie van Oudenaarde. Hij heeft in zeven jaar een put gemaakt van anderhalf miljard frank en meer dan duizend klanten gedupeerd.

DONDERDAG 25 NOVEMBER.

Een spookrijder rijdt in op een rijkswachtcolonne van het Speciaal Interventie Eskadron. Eén rijkswachter komt om. De spookrijder raakt zwaargewond.

ù Voormalig minister van Financiën Philippe Maystadt (PSC) komt vanaf begin 2000 aan het hoofd van de Europese Investeringsbank (EIB).

ù Verzekeringsmaatschappij Omob schrijft 75.000 leerkrachten aan over een uitgebreide beroepsverzekering die hen ook verzekert tegen gewelddaden van leerlingen.

ù In Nijvel betogen 1.500 mensen tegen het proces dat tegen dertien werknemers van het staalbedrijf Forges de Clabecq is aangespannen. Die moeten zich verantwoorden voor incidenten tijdens manifestaties rond het faillissement van Forges drie jaar geleden.

VRIJDAG 26 NOVEMBER.

Ambtenaren krijgen hun eindejaarspremie weer in december in plaats van in januari. Zo wordt tegemoet gekomen aan een jarenoude eis van de vakbonden.

ù Militairen die bezoldigd werden tijdens hun opleiding, mogen het leger vervroegd verlaten. Voorheen werd vroegtijdig vertrek beschouwd als desertie.

ù In Anderlecht beroven gangsters een bankfiliaal door vanuit een aanpalende woning een tunnel te graven die rechtstreeks in de kofferzaal uitkomt.

ù De vijf nieuw verkozen leden van het Comité P, dat belast is met het toezicht op de politiediensten, leggen de eed af in de ambtswoning van kamervoorzitter Herman De Croo (VLD).

ZATERDAG 27 NOVEMBER.

Het Brusselse gerecht heeft aanwijzingen dat de bank KBC fraudesystemen opzet. Het is waarschijnlijk dat ook de Bankcommissie een onderzoek start.

ZONDAG 28 NOVEMBER.

Brigitte Ernst, Philippe Defeyt en Jacques Boudouin worden verkozen tot nieuwe partijleiders van Ecolo. Ze vertolken het ongenoegen van vele partijmilitanten over het werk van de paars-groene coalitie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content