MAANDAG 15 JANUARI :
Zuid-Afrika. De regering ziet af van alle privatizeringsplannen na het dreigement van de socialistische Cosatu-vakbond om de ekonomie te verlammen door middel van stakingen. (zie ook p. 109.)
Lesotho. Koning Moshoeshoe II komt om bij een auto-ongeval.
Burundi. De oproep van radikale Tutsi voor een ville morte wordt maar matig opgevolgd.
Duitsland. Tijdens een bezoek aan Duitsland roept de Israëlische president Ezer Weizman de Duitse joden op onmiddellijk naar Israël te emigreren. Zowel het joodse wereldkongres als de Duitse joden reageren verontwaardigd.
DINSDAG 16 JANUARI :
Sierra Leone. Een deel van de militaire junta pleegt een staatsgreep en zet president Valentine Strasser af om ?een veilige overgang naar het burgerbestuur mogelijk te maken.” Strasser beloofde nochtans verkiezingen. Waarnemers menen dat coupleider Julius Maada Bio aan de macht wil blijven.
Oostenrijk. Een door het ministerie van Onderwijs gevraagde studie toont aan dat de jeugd totaal onwetend is over het nazi-verleden van hun land.
Somalië. Er komen minstens 59 mensen om bij hevige gevechten in Somaliland, een gebied in Noord-Somalië dat zichzelf in 1991 onafhankelijk verklaarde. De strijd gaat tussen aanhangers van president Mohamed Ibrahim Egal en rivalizerende milities, gesteund door de Somalische krijgsheer Mohamed Farah Aidid.
China. De ondervraging en uitwijzing van een Amerikaans diplomaat zorgt voor een nieuwe diplomatieke rel tussen China en de VS.
WOENSDAG 17 JANUARI :
Irak. Volgens een VN-woordvoerster zou Bagdad overwegen om VN-resolutie 986 te aanvaarden. Daardoor zou Irak halfjaarlijks een hoeveelheid olie kunnen verkopen. De resolutie verplicht het regime de opbrengst te besteden aan humanitaire goederen. Sinds de handelsboycot na de Golfoorlog leeft de bevolking op de rand van de hongersnood.
VS. Een federale rechtbank veroordeelt de blinde leider van de militante Moslims, Sheik Omar Abdel-Rahman, tot levenslang, wegens het beramen en uitvoeren van aanslagen.
Zuid-Afrika. Volgens een onderzoekskommissie maakte het Zuidafrikaanse leger zich ten tijde van de apartheid schuldig aan jacht en smokkel in bedreigde diersoorten.
Angola. Het vredesproces dreigt in het slop te raken omdat de Unita van Jonas Savimbi zich niet aan de afspraken houdt. De strijders dagen niet op voor hun demobilizatie of inlijving in het nationale leger.
DONDERDAG 18 JANUARI :
Groot-Brittannië. Als de konservatieven de lokale verkiezingen in mei verliezen, moet premier John Major opstappen. Dat vindt althans een aantal invloedrijke Tories.
Duitsland. Bij een brand in een asielcentrum in Lübeck sterven minstens tien mensen. Velen vermoeden dat extreem-rechtse jongeren de brand aanstaken, maar de politie arresteert ook een Libanese bewoner van het centrum.
VRIJDAG 19 JANUARI :
Turkije. President Suleyman Demirel vraagt ontslagnemend premier Tansu Çiller een regering te vormen nadat Necmettin Erbakan, de leider van de fundamentalisten, zijn formatie-opdracht teruggeeft.
Nigeria. Het Verenigd Front voor de Bevrijding van Nigeria (UFNL) eist twee bomaanslagen op en de aanslag op het presidentieel vliegtuig. Daarbij kwam de oudste zoon van diktator Sani Abacha om het leven.
ZATERDAG 20 JANUARI :
Oostenrijk. De VS bekennen dat ze ten tijde van de Koude Oorlog, 79 geheime wapenopslagplaatsen organizeerden in Oostenrijk.
ZONDAG 21 JANUARI :
Burundi. Zowat zestienduizend Ruandese Hutu ontvluchten hun opvangkampen in de richting van Tanzania. Ze vrezen nieuwe aanvallen van het Tutsi-leger. Vijftienduizend anderen gingen hen al voor.
Koning Moshoeshoe II : een mysterieuze dood.