Maandag 6 september:

PSC-voorzitter Philippe Maystadt stelt een driekoppig voorzitterschap voor ter opvolging van zijn eigen mandaat.

– Ippa en Anhyp, banken van de AXA Royale Belge-groep, gaan begin 2000 fuseren. Vierhonderd werknemers zullen moeten afvloeien.

Dinsdag 7 september:

VLD-europarlementslid Ward Beysen schaart zich achter het voorstel van Waals minister Serge Kubla (PRL) om een uitzondering in te voeren op het verbod op tabaksreclame voor de Grote Prijs van België Formule 1. ( zie p. 46)

– Terminale zieken die hun laatste dagen thuis doorbrengen, kunnen vanaf 1 januari rekenen op een ruimere forfaitaire terugbetaling.

– De man uit Wetteren die het huis van zijn vriendin na een ruzie liet ontploffen, wordt opgepakt. Hij verschuilde zich in de garagebox van zijn vader. Bij de ontploffing kwam een politieman om het leven.

Woensdag 8 september:

Bij het Studiecentrum voor Kernenergie en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (Vito) in Mol wordt er gestaakt voor meer loon en een betere pensioenregeling.

Donderdag 9 september:

Vlaams parlementslid Carl Decaluwe (CVP) maakt in de Senaat plaats voor ex-minister-president en partijgenoot Luc Van den Brande.

– Patrick Janssens krijgt een tegenkandidaat voor het voorzitterschap van de SP. De Genkse SP-afdeling draagt Yves Grouwels voor, broer van ex-CVP-minister Brigitte Grouwels.

– De twee kandidaat-uitbaters voor de luchthaven van Deurne willen dat de startbaan wordt verlengd. Die verlenging lokte al heel wat protest uit.

Vrijdag 10 september:

De ministerraad erkent de tornado’s van 14 augustus toch als natuurramp. Eerder had het KMI laten weten dat tornado’s helemaal niet zo uitzonderlijk zijn in ons land.

– Er zullen geen treinen rijden op oudejaarsnacht. De NMBS wil alle risico’s verbonden aan de millenniumbug vermijden.

– In Gent gaat het Keizer Kareljaar officieel van start.

– Eén op de vijf zelfstandigen houdt het hoofd nauwelijks boven water, aldus een studie van het Nationaal Instituut voor de Statistiek.

– België zal voortaan strenger optreden tegen het misbruik van Luxemburgse nummerplaten door Belgische automobilisten.

Zondag 12 september:

De Openmonumentendag lokt meer dan een half miljoen bezoekers, mede dankzij het prachtige zomerweer.

– Vijf toeschouwers raken gewond als een auto in het publiek rijdt tijdens een autorally bij Roeselare.

– De europarlementsleden van de Britse Conservatieven willen dat Philippe Busquin opstapt als kandidaat-commissaris. Ze verwijten hem leugens over zijn betrokkenheid bij het Agusta-schandaal.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content