Maandag 2 augustus.

Hugo Van Dienderen (Agalev) vraagt de nieuwe regering om duidelijkheid te scheppen over de vraag of er kernbommen liggen opgeslagen in Kleine Brogel. Drie maanden geleden werd Van Dienderen aangehouden toen hij samen met enkele andere politici het militair domein probeerde binnen te dringen.

– De Vlaamse Media Maatschappij, de moedermaatschappij van VTM, lanceert op 21 augustus een tweede radiostation. Mango dient als opstap naar een nationale familiezender, die er komt zodra de regering het licht op groen zet voor een nationaal commercieel radiostation.

– Het spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie rijft een contract van verschillende miljoenen dollars binnen voor de aanpassing van Microsoft-producten aan onze taal en cultuur.

Dinsdag 3 augustus.

De verplichte aanstelling van een veiligheidscoördinator op bouwplaatsen met meer dan één aannemer, wordt in een eerste fase versoepeld wegens een gebrek aan coördinatoren om het bijkomende werk uit te voeren.

– Verschillende Vlaamse gemeenten en steden worden getroffen door wateroverlast na hevige regenbuien. Door de aanhoudende droogte is de grond op vele plaatsen hard geworden, waardoor het water niet kan wegsijpelen.

– Bij de Brusselse BOB worden verschillende toplui vervangen. Volgens bronnen binnen de rijkswacht gaat het om een operatie waarover op regeringsniveau afspraken zijn gemaakt. Dat meldt De Morgen.

Woensdag 4 augustus.

De Antwerpse BOB neemt meer dan 17.500 gestolen Viagra-pillen in beslag. Drie mensen worden aangehouden. De lading pillen heeft een waarde van verschillende miljoenen frank.

– De vertrekhal van de luchthaven in Zaventem wordt ontruimd nadat de rijkswacht een achtergelaten pakje ontdekt. Het blijkt loos alarm.

Donderdag 5 augustus.

Op een parkeerterrein van de E40-autosnelweg in Jabbeke pakt de rijkswacht 45 Kosovaarse vluchtelingen op.

– Het Amerikaanse concern Hyperport International wil het Atomium in Brussel opknappen en omvormen tot een multimediatempel met tentoonstellingsruimten. Het zou gaan om een investering van zeven miljard frank.

– De ontmijningsdienst van het leger verrichtte de afgelopen maand vijftig interventies, veel meer dan normaal. Oorzaak van de verhoogde inzet is de dreiging van de GIA met geweld.

Vrijdag 6 augustus.

Jongeren die bij de verkiezingen van 13 juni voor het eerst hebben gestemd, kozen vooral voor de VLD en Agalev.

– Zo’n vijftien leden van de milieubeweging Werkgroep Wildgroei protesteren in het kantoor van de Antwerpse havenschepen Leo Delwaide tegen de bouw van een containerhaven in polderdorp Doel.

– Het geweld in en rond voetbalstadions is tijdens de voorbije competitie sterk afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Politiesteundienst.

Zaterdag 7 augustus.

Reisbijstandsorganisatie Touring heeft de afgelopen maand twintig procent meer dossiers binnengekregen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er gebeuren meer zware ongevallen, aldus Touring, omdat de reizigers onvoorzichtig zijn.

Zondag 8 augustus.

Het folkfestival in het West-Vlaamse Dranouter haalt een recordopkomst van 75.000 bezoekers.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content