Maandag 12 juli.

Het Vrouwen Overleg Komité klaagt dat de nieuwe federale en Vlaamse regering te weinig vrouwen tellen. Zes vrouwelijke ministers beantwoordt niet aan de beloofde vernieuwing, aldus de vrouwenorganisatie.

ù In de lijst van meest ontwikkelde landen ter wereld komt België op de vijfde plaats. Dat staat in het jaarlijks VN-rapport over de kwaliteit van het leven.

Dinsdag 13 juli.

Het persbureau Belga ontslaat tegen het einde van het jaar 25 werknemers, onder wie vijftien journalisten. Volgens de directie zijn er te veel oudere werknemers.

ù De socialistische vakbond ACOD dient een stakingsaanzegging in bij Belgacom. Hij wil protesteren tegen elke vorm van privatisering van de telefoonmaatschappij.

Woensdag 14 juli.

Jacques Simonet (PRL) wordt de nieuwe voorzitter van de Brusselse regering. De Vlaamse partijen leveren twee ministers, Jos Chabert (CVP) en Annemie Neyts (VLD). Robert Delathouwer (SP) wordt staatssecretaris.

Vrijdag 16 juli.

Europees parlementslid Daniël Ducarme wordt aangewezen als interimvoorzitter van de PRL. Hij volgt Louis Michel op, nu minister van Buitenlandse Zaken.

ù Een derde van de Belgische militairen vraagt strengere tuchtregels in het leger.

ù De NMBS plaatst een bestelling van 210 dubbeldekstreinen bij BN Bombardier-Alstom, ter waarde van acht miljard frank. De Europese Commissie vermoedt dat de onderhandelingen niet op een correcte manier zijn verlopen.

Zaterdag 17 juli.

Het Axion Beach Rock-festival in Zeebrugge lokt over twee dagen 85.000 bezoekers. Daarmee groeit Beach uit tot een van de grootste rockfestivals van het land, samen met T/W.

Zondag 18 juli.

De Belgische tennisploeg plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis voor de halve finales van de Davis Cup, na winst tegen Zwitserland.

Dinsdag 20 juli.

De Belgische soldaten die aan de internationale vredesmacht in Kosovo deelnemen, worden getest op mogelijke blootstelling aan radioactieve straling, afkomstig van munitie met verarmd uranium.

Donderdag 22 juli.

Wielrenner Tom Steels behaalt zijn derde ritzege in de 86ste Ronde van Frankrijk.

ù In het West-Vlaamse Gistel loopt een poldergebied van 250 hectare onder water, door een lek in de 350 jaar oude afwateringsconstructie.

ù De valse bommelder die op 1 juli twee keer het Brusselse City 2 liet ontruimen, blijkt een bewakingsagent van het winkelcentrum. De man wilde overuren maken om zijn belabberde financiële toestand te verbeteren.

Vrijdag 23 juli.

In Brussel houdt het personeel van de belangrijkste banken een stakingsactie. De vakbonden eisen een 35-urige werkweek en extra vakantiedagen.

ù De Belgische groep Artal koopt het afslankingsbedrijf Weight Watchers. Met de overname is een bedrag van 28 miljard frank gemoeid.

Zondag 25 juli.

Albert Barrez, de moordenaar van veearts-keurder Karel Van Noppen, start zelf een onderzoek, in de hoop de onderzoeksrechter te overtuigen dat hij alleen handelde.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content