ZONDAG 29 OKTOBER :
Groot-Brittannië. Milieu-aktivisten protesteren bij het bezoek van de Franse president Jacques Chirac aan premier John Major tegen de derde Franse kernproef van twee dagen eerder.
MAANDAG 30 OKTOBER :
Tanzania. De kieskommissie verklaart de eerste vrije verkiezingen in dertig jaar ongeldig. Door de chaotische organizatie is stemmen in vele gebieden onmogelijk.
Sudan. Khartum beschuldigt Uganda van de inname van Parajok. De verovering van het stadje is eerder opgeëist door het Sudanese Volksbevrijdingsleger (SPLA), dat al sinds 1983 strijd voert tegen het door Arabieren gedomineerde leger. Het zuiden is vooral bevolkt door stammen van Afrikaanse origine.
Bulgarije. Volgens de eerste uitslagen winnen de ex-kommunisten de lokale verkiezingen.
DINSDAG 31 OKTOBER :
Nederland. Het kamerdebat over de gouden handdruk van prokureur-generaal Rutger van Randwijck leidt bijna tot het ontslag van justitieminister Winnie Sorgdrager (D66). Zij eist dat de regerinspartijen (VVD, PvdA en D66) het vertrouwen in haar bevestigen. Van Randwijck nam ontslag onder druk van Sorgdrager, die hem onbekwaamheid verwijt in de IRT-zaak, een uit de hand gelopen politionele undercover-aktie in het drugsmilieu.
WOENSDAG 1 NOVEMBER :
Burundi. Volgens een woordvoerder zijn Tutsi-regeringssoldaten verantwoordelijk voor de moord op 250 Hutu-burgers. De extremistische Tutsi-partij wil een procedure voor de afzetting van president Sylvestre Ntibantunganya inzetten van zodra hij terug is in het land.
Ruanda. Hutu-rebellen vallen vanuit Zaïrese kampen dorpen en legerposten aan en kapen vrachtwagens van hulporganizaties. Het aantal doden is onbekend.
Jordanië. Onder druk van de VS en ondanks protest van een aantal Europese landen, komt er toch een ontwikkelingsbank voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De VS willen het vredesproces in de regio ondersteunen met een ekonomisch orgaan waarin zowel Israël als de Arabische landen participeren.
DONDERDAG 2 NOVEMBER :
Columbia. President Ernesto Samper kondigt de noodtoestand af na de moord op de konservatieve politicus Alvaro Gomez Hurtado, één van zijn rivalen. Samper wordt ervan beschuldigd geld van het Cali-drugskartel te hebben ontvangen voor zijn verkiezingscampagne.
Frankrijk. Volgens de krant Le Monde is Marokko de belangrijkste exporteur van hasj. Personen uit de entourage van koning Hassan zouden betrokken zijn bij de handel. De gegevens komen uit een vertrouwelijk Europees rapport.
Filippijnen. De orkaan Angela raast over het land met snelheden van 250 kilometer per uur. Meer dan 600 inwoners komen om.
VRIJDAG 3 NOVEMBER :
Rusland. De liberale partij Jabloko van de populaire ekonomist Grigori Javlinski krijgt gelijk van het hooggerechtshof in het beroep tegen haar uitsluiting bij de komende parlementsverkiezingen van 17 december. Die uitsluiting door de kieskommissie zet kwaad bloed bij premier Viktor Tsjernomyrdin en ex-premier Jegor Gaidar. Ook president Boris Jeltsin vraagt uitleg van op zijn ziekbed.
Italië. De voormalige rechter van de aktie Schone Handen, Antonio Di Pietro, ontkent dat hij een nieuwe politieke partij wil oprichten.
ZONDAG 5 NOVEMBER :
Georgië. Volgens de eerste uitslagen wint waarnemend president en voormalig Sovjet-minister Edvard Sjevardnadze de presidentsverkiezingen.
Polen. Er komt een tweede ronde in de presidentsverkiezingen, die gaat tussen de ex-kommunist Aleksander Kwasniewski en huidig president en ex-vakbondsleider Lech Walesa.
Angela zaait dood en vernieling.