Maandag 26 juli.

In Antwerpen wordt het zwaar verminkte lijk gevonden van een negenjarige Roemeense jongen die bij familie in Antwerpen verbleef.

Dinsdag 27 juli.

Het aantal voorwaardelijke invrijheidstellingen is vorig jaar sterk gedaald in vergelijking met ’97. Die daling is het gevolg van een verstrenging van de wet- Lejeune. Daarnaast krijgen steeds meer gevangenen zwaardere straffen.

– Het Brussels gerecht verricht een huiszoeking bij advocaat Laurent Arnauts. Die zou geheime gerechtelijke stukken hebben ontvangen van een BOB’er die betrokken was bij de zaak- Dutroux. Arnauts werd bekend als advocaat van de familie Benaïssa.

Woensdag 28 juli.

De verbrandingsoven voor ziekenhuisafval in Tienen moet dicht blijven. Om aan de dioxinenormen te voldoen, moet de exploitant van de oven eerst aanpassingswerken uitvoeren.

– Banken en andere kredietinstellingen verstrekten vorig jaar voor 451 miljard frank consumentenkredieten, ruim tien procent meer dan in 1997. De verklaring ligt bij de lagere rente en een groot vertrouwen in de economie.

– Zwemster Brigitte Becue behaalt de bronzen medaille op de 100 meter schoolslag tijdens de Europese kampioenschappen in het Turkse Istanbul.

Child Focus, het centrum voor vermiste en mishandelde kinderen, pleit voor een betere samenwerking met politie en justitie. Het aantal ontvoeringen van kinderen door een van de ouders, stijgt fors.

Donderdag 29 juli.

Het gerechtelijk jaar in Brussel start op 6 september met het proces in beroep van twee GIA-leden die in ons land vastzitten. De Algerijnse terreurbeweging kondigt aanslagen aan als de twee niet worden vrijgelaten.

Vrijdag 30 juli.

Kind en Gezin raadt ouders aan om kleuters niet naar de zonsverduistering te laten kijken. Het risico bestaat dat de jonge kinderen hun eclipsbrilletje niet ophouden en een oogletsel oplopen. ( zie p. 74)

– De vakbonden van de banksector voeren actie in Leuven en Charleroi. Ze eisen een loonsverhoging en meer vakantiedagen. Op 24 september komt er een nationale staking.

– Minister van Mobiliteit Isabelle Durant (Ecolo) neemt geen bijzondere maatregelen tegen de mogelijke verkeersopstoppingen op 11 augustus, de dag van de zonsverduistering.

– In het gesloten opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel gaan vijf families in hongerstaking.

Zaterdag 31 juli.

De douane van Oostende arresteert negentien illegale Kosovaren die wellicht op weg waren naar Groot-Brittannië.

– De omzet van de Antwerpse diamantsector voor de eerste zes maanden van het jaar bedraagt 422 miljard frank, bijna negen procent meer dan vorig jaar.

– In het Netepark in Herentals worden zo’n dertig mensen bevangen door chloordampen uit het openluchtzwembad.

Zondag 1 augustus.

De 24ste editie van het Boechoutse wereldmuziekfestival Sfinks lokt een recordaantal van 50.000 bezoekers.

– In Brussel komen twee politieagenten om het leven wanneer hun wagen wordt aangereden door een tram.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content