Maandag 5 juli.

Telecombedrijf In Touch wint het geschil met Belgacom over een goedkoop tarief voor internationaal bellen via een speciaal 070-nummer.

ù In Limburg lopen verschillende gemeenten onder water als gevolg van de zware regenval ’s nachts.

Dinsdag 6 juli.

De groei van de Belgische economie zal dit jaar 1,7 procent bedragen in plaats van de verwachte twee procent. Oorzaak van de lagere cijfers zijn de dioxinecrisis en de economische terugval in Azië.

ù De dertienjarige jongen die in november vorig jaar in Schaarbeek Patrick Mombaerts doodde met een ijzeren staaf, wordt vrijgelaten.

ù Wielrenner Tom Steels haalt zijn tweede opeenvolgende ritzege in de Ronde van Frankrijk.

ù Bij het West-Vlaamse meubelbedrijf Hero worden alle 250 werknemers ontslagen. Het bedrijf krijgt geen kredieten meer van de banken en moet dus dicht.

ù In Oostende wordt een tuberculosebesmetting ontdekt. Eén vrouw overlijdt aan de ziekte.

Woensdag 7 juli.

Greenpeace vindt de geplande sluiting van de kerncentrales na veertig jaar onvoldoende. De milieu-organisatie betreurt dat de centrales nog een kwarteeuw actief zullen blijven en al die tijd kernafval zullen produceren.

ù Vliegtuigmaatschappij Virgin Express behoudt zijn hoofdzetel in België. Dat is het resultaat van een nieuw sociaal akkoord. Na klachten van het personeel over slechte werkomstandigheden dreigde Virgin-baas Richard Branson om uit te wijken naar Ierland.

ù In een vakantiecentrum in het Ardense Houffalize wordt de bacterie aangetroffen die de dodelijke veteranenziekte veroorzaakt. Een man van 86 overlijdt aan de ziekte.

ù Het onderzoek naar de moord op André Cools wordt op 8 augustus definitief afgesloten. Dat schrijft De Morgen.

Donderdag 8 juli.

Zo’n 25 Vlaamse belforten worden erkend als werelderfgoed van de mensheid. Dat beslist de Unesco, die onder meer het wereldpatrimonium beschermt.

Vrijdag 9 juli.

Philippe Busquin (PS) krijgt in de Europese Commissie de portefeuille van Onderzoek. Zelf verkoos hij Sociale Zaken. (zie ook p. 26)

ù Fons Verplaetse, ere-gouverneur van de Nationale Bank, wordt door koning Albert verheven tot burggraaf.

Zaterdag 10 juli.

Jacques Simonet volgt Charles Picqué (PS) op als Brussels minister-president.

ù Volgens een nieuw Frans autopsieverslag zouden Julie en Mélissa niet zijn misbruikt.

ù De NMBS legt vanaf november dagelijks vier HST-treinen in tussen Brussel en de Parijse luchthaven van Charles de Gaulle. De snelle verbinding maakt dat de Parijse luchthaven een sterke concurrent wordt voor Zaventem.

ù Twee Burundese vrouwen die eerder dit jaar werden uitgewezen naar Oeganda, zeggen dat ze voor hun uitwijzing werden mishandeld door de Belgische rijkswacht. Het bericht staat in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Zondag 11 juli.

Karel De Gucht volgt toekomstig premier Guy Verhofstadt op als voorzitter van de VLD.

Maandag 12 juli.

Koning Albert II benoemt ex-premier Jean-Luc Dehaene tot minister van staat.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content