MAANDAG 8 JULI :

Ter compensatie van een verlaging van de internationale tarieven en een betere dienstverlening zal Belgacom per 1 augustus de prijs van een telefoonabonnement met 80 frank verhogen.

Bekend raakt dat de Vlaamse componist Jef Maes op 30 juni op 91-jarige leeftijd overleed. Hij is vooral bekend van zijn symfonieën en een pianoconcerto voor de Koningin Elizabethwedstrijd.

Albert Barrez, medeverdachte van de moord op hormonenjager Karel Van Noppen wordt door de Correctionele Rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf in een zaak rond een container-en autodiefstallen.

DINSDAG 9 JULI :

In Antwerpen wordt een bom uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht. Spelende kinderen vonden het tuig daags tevoren op de zogenaamde ?Konijnenweide?, tijdens een muziekfestival.

WOENSDAG 10 JULI :

Volgens de jongste ramingen van het Instituut voor de Nationale Rekeningen zal de Belgische economie volgend jaar groeien met 2,1 procent. De inflatie zou niet uitstijgen boven de 1,9 procent.

Volgens de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening richt amper 1 procent van de werklozen die hun uitkering verliezen zich tot het OCMW voor steun. De vakbonden ACV en ABVV betwisten de cijfers.

De bezetting van de Berlaymontwerf door 70 arbeiders van de failliete firma Paramount wordt na vijf dagen opgeheven. De asbestverwijderaars krijgen hun achterstallig loon en worden voorlopig tewerkgesteld bij een andere aannemer.

DONDERDAG 11 JULI :

In De Haan wordt het lichaam van de Duitse toeriste Carola Titze (16) een week na haar verdwijning levenloos teruggevonden. De politie verdenkt een Duitssprekende jongeman van moord.

De Boeing 707 van Mathieu Kerekou, president van Benin, die al zes jaar op de luchthaven van Oostende aan de grond staat, wordt verkocht en zal gesloopt worden.

Paul Claes (53) krijgt als eerste Vlaming de Martinus Nijhoff-prijs (1,8 miljoen frank) voor zijn poëzievertalingen. De prijs wordt in oktober uitgereikt.

VRIJDAG 12 JULI :

De Europese Commissie daagt België voor het Europees Hof van Justitie omdat bij de bouw van het Vlaams Parlement geen aanbesteding op Europees niveau werd uitgeschreven.

België en Nederland ondertekenen een akkoord over de aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en Rotterdam, langs de E 19. Nederland betaalt 15,1 van de 23 miljard frank aanlegkosten.

Het Arbitragehof schorst de afdanking van twee BRTN-topfiguren Kris Borms en Jan Ceuleers niet. Door het minidecreet ter hervorming van de BRTN werden alle 60-plussers uit de BRTN-leiding ontslagen.

De Adviescommissie Gelijke Kansen van de Senaat vindt dat de nieuwe pensioenwet de gelijkheid tussen man en vrouw maar mag invoeren als dat ook in andere takken van de sociale zekerheid gebeurt.

Agalev-senatorEddy Boutmans bepleit in een wetsvoorstel strafvermindering voor betrokkenen bij de aanslagen van de Bende van Nijvel in ruil voor informatie ter ontmaskering van andere daders.

ZONDAG 14 JULI :

Vrachtwagenchauffeur Willy De Decker, die sinds februari in Turkije vastzat op beschuldiging van drugssmokkel, komt na zijn vrijspraak door de Correctionele Rechtbank in Izmir in België aan.

Wielrenner Johan Museeuw kondigt na de veertiende rit in de Ronde van Frankrijk aan dat hij in de toekomst niet langer zal deelnemen aan de Tour.

Willy De Decker : Ik ben misbruikt door maffia en politie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content