Maandag 28 juni.

In de Duitse Alpen komt een 47-jarige Belg om het leven wanneer hij een meisje probeert te redden dat van een rots was gevallen.

– Gedelegeerd bestuurder Bert De Graeve van de VRT vreest dat een liberaal mediabeleid in het nadeel zal uitvallen van de openbare omroep. (zie ook p. 10)

– De levenslange schorsing van advocate Anke Van dermeersch wordt door de Antwerpse tuchtraad in beroep omgezet tot een schorsing van één maand.

Dinsdag 29 juni.

De Brusselse Hoofdstedelijke Raad wordt officieel geïnstalleerd. Het oudste lid van de Raad, Jos Chabert (CVP), zit de vergadering voor.

– Het aantal verkeersdoden in ons land steeg het afgelopen jaar met tien procent in vergelijking met 1997. Het aantal ongevallen op de weg ging twee procent omhoog.

– De van fraude verdachte ex-voorzitter van de middenstandsorganisatie NCMV, Paul Plasschaert, wordt vrijgelaten.

Woensdag 30 juni.

Marcel Vervloesem, spilfiguur van de Werkgroep Morkhoven, wordt veroordeeld tot zeven maanden voorwaardelijk wegens afpersing.

– Bij Seraing stort een vliegtuigje neer in een bos. De inzittenden, twee Duitsers, overleven de crash niet.

– De Vlaamse milieu-inspectie, die controleert of bedrijven de milieuwetgeving naleven, vraagt een onafhankelijke inspectie. Op dit moment zou de controle te versnipperd zijn.

– België mag volgend jaar deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Die deelname was onzeker geworden na de lage score van Vanessa Chinitor dit jaar.

– Een piloot van Sabena-dochter DAT wordt veroordeeld tot een maand met uitstel omdat hij een stewardess toeliet een toestel met 85 passagiers te laten landen.

Donderdag 1 juli.

Een zestienjarige jongen uit het West-Vlaamse Avelgem vermoordt een meisje van negen. Het motief van de dader is onduidelijk.

– Het Brusselse winkelcentrum City 2 wordt twee keer ontruimd na een bomalarm.

– De nieuwe Senaat houdt zijn eerste zitting, onder voorzitterschap van Louis Tobback (SP), de oudste in dienstjaren.

– De VUM-groep, uitgever van onder andere De Standaard en Het Nieuwsblad, stapt in de Waalse krantengroep Mediabel. Mediabel publiceert La Libre Belgique, La Dernière Heure en Vers l’Avenir.

Vrijdag 2 juli.

De huisvuilverbrandingsoven van Eeklo gaat dicht wegens een te hoge dioxine-uitstoot. Er moeten aanpassingswerken worden uitgevoerd om de minimumnormen te garanderen.

– De PSC-kamerfractie benoemt aftredend minister van Defensie Jean-Pol Poncelet tot fractievoorzitter.

Zaterdag 3 juli.

De Belgische luchtvaartmaatschappij CityBird dient een klacht in bij de Europese Commissie tegen Sabena wegens oneerlijke concurrentie. Door foutieve informatie van Sabena zou het CityBird-aandeel zijn gedevalueerd.

Zondag 4 juli.

Elektriciteitsproducent Electrabel heeft kritiek op het plan van de paars-groene regeringsonderhandelaars om kerncentrales na veertig jaar te sluiten. Volgens Electrabel gaan de centrales langer mee.

– Het driedaagse rockfestival in Werchter lokt zo’n 100.000 toeschouwers. Daarmee is de nieuwe formule een succes. Tot vorig jaar was het een dubbelfestival, dat ook in Torhout plaatsvond.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content