Solovoorstelling

© DAN KITWOOD/GETTY IMAGES
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Shakespeares Globe-theater ligt er stil en verlaten bij wanneer Sadiq Khan het houten podium bestijgt. De burgemeester van Londen koos de kopie van het oude zeventiende-eeuwse theater uit om zijn herverkiezing van afgelopen zaterdag officieel te maken. Hij nam de gelegenheid te baat om een nieuwe toeristische campagne voor de Britse hoofdstad aan te kondigen.

Zodra het openbare leven in het Verenigd Koninkrijk vanaf 19 mei weer op gang komt, moet Londen andermaal een aantrekkingspool worden voor toeristen. Vorig jaar verloor de stad naar schatting 7,4 miljard pond (ongeveer 8,6 miljard euro) doordat buitenlandse toeristen niet langer langskwamen.

Khan was een zeldzaam lichtpunt in een alweer gitzwarte verkiezingsdag voor Labour. Ook onder de eerder centrumlinkse Keir Starmer lijkt links in het Verenigd Koninkrijk te imploderen. De hyperambitieuze Khan geldt nu zowat als een van de laatste linkse boegbeelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content