Sherpa

Zoals in Mangomoment pleiten ook de auteurs van Wie ben jij voor mij? voor een warme professionele relatie met cliënten in de hulpverlening. Docenten en studenten van de opleiding orthopedagogie van HOGENT tekenden 13 beklijvende verhalen op van (naasten van) cliënten uit onder meer de jeugd-, psychiatrische en forensische hulpverlening. Na elk verhaal reflecteert de persoon die de pen vasthield over wat hem opviel, raakte of tot nadenken stemde. Om vervolgens de lezer met concrete vragen zelf tot reflecteren aan te zetten. Psycholoog Inge De Vos en orthopedagoog Vera Van Hove sluiten het boek af met 10 wetenschappelijk gekaderde krachtlijnen. Die kunnen hulpverleners inspireren om, naar het voorbeeld van de sherpa’s in de Himalaya, écht het verschil te maken.

Wie ben jij voor mij? Ervaringen met hulpverleners. Inge De Vos en Vera Van Hove (red.), Gompel & Svacina, 2019, 149 blz., ISBN 9789463711203.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content