Ruben Bellinkx – Be Part Kortrijk

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In zijn nieuwe solo in De Paardenstallen in Kortrijk presenteert Ruben Bellinkx (°1976), naast een twintigtal tekeningen en stereofoto’s, ook drie nieuwe films. Er is het diptiek Black Sun, een video-installatie met twee op 16 millimeter geschoten films waarin je een lege slaapkamer ziet. Tenminste, tot ze op het eerste scherm plots ingepalmd wordt door vogels en op de tweede projectie door drones die in het rond zoemen en zwermen. Het lijken wel miniatuurversies van Hitchcocks The Birds, alsof je op een benauwend kalme manier en zonder special effects de bevreemdende tussenruimte achter vertrouwde objecten, kamers en wezens in gezogen wordt. Hetzelfde zie je ook in zijn derde, met een analoge 35 millimeterprojector getoonde werk Double Blind, waarin drie werkmannen geleidelijk aan onderdeel worden van een rolsteiger. Welkom in de twilight zone tussen Tacita Dean en David Lynch.

Tot 05.06

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content