Reniere&Depla Galerie Lloyd Oostende

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het schildersduo Reniere&Depla heeft sinds 1995 een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat nog altijd te weinig bekendheid geniet. Veel van hun beelden zijn gedrenkt in melancholie: verbleekt behang, de doffe glans van vergeten voorwerpen, vreemde weerspiegelingen en onbestemde portretten zijn geschilderd met het waas dat over herinneringen hangt. Wat is werkelijkheid, wat is droom? Hun beelden baden in een bevreemdend licht en zijn vaak opvallend gekadreerd. Raadselachtige details roepen verwondering en subtiele dreiging op.

In de nog jonge galerie Lloyd in Oostende hebben Reniere&Depla gekozen voor een expo in overwegend grijs- en blauwtinten. Een recente reeks schilderijen toont hun fascinatie voor bergen als archetype en mentale constructie: romantische symbolen van het pure, sublieme en ongenaakbare. De berg als cliché en als ultieme illusie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content