9

Wat herinnert u zich nog van 2018? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 09/18

1

Op het Antwerpse festival (…) moet de brandweer 24 bezoekers bevrijden uit een defecte draaimolen. Ze bleven hangen op twintig meter hoogte. Niemand raakt gewond.

2

Het Nationaal Museum van Brazilië in (…) wordt bijna volledig verwoest door een brand. Het is het oudste museum van het land, met een collectie van ongeveer 20 miljoen stukken.

3

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt in de Volkskrant dat de cocaïnesmokkel ‘gaat doordringen in heel de samenleving’, ook in de (…).

4

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey hoeft zich niet te verantwoorden voor een rechtbank in Californië voor beschuldigingen van (…). De zaak is verjaard.

5

In het Justitiepaleis in (…) stort een plafond gedeeltelijk in, vermoedelijk door het binnensijpelen van water. Er vallen geen slachtoffers, maar er is wel veel materiële schade.

6

De Amerikaanse acteur Burt Reynolds (82) sterft. In 1972 brak hij door met de film Deliverance. Later was hij te zien in films als The Longest Yard en Boogie (…).

7

Minister van (…) Maggie De Block (Open VLD) kondigt aan dat er een neutrale verpakking komt voor roltabak en sigaretten. Die maatregel moet helpen om roken terug te dringen.

8

Op het filmfestival van (…) gaat de Gouden Leeuw naar Roma van regisseur Alfonso Cuaron. Het is de eerste productie van streamingdienst Netflix die zo’n belangrijke prijs wint.

9

Oud-premier Guy Verhofstadt (Open VLD) zal voor de Europese verkiezingen van 2019 een alliantie vormen met La République en Marche van de Franse president (…).

10

Voorlopig gaat de staatsbank (…) niet naar de beurs. Premier Michel (MR) vindt de tijd nog niet rijp. Daardoor zullen de Arco-coöperanten langer op hun vergoeding moeten wachten.

11

Politievakbond Sypol vindt dat agenten die op stap gaan met een stroomstootwapen ook een (…) moeten meenemen. Zo’n wapen kan fataal zijn voor mensen met hartkwalen.

12

In zijn State of the Union pleit Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker voor een nieuwe alliantie met (…). Dat continent heeft volgens hem geen liefdadigheid nodig.

13

Voor het eerst duiken videobeelden op waarop te zien is hoe filmproducent (…) zich opdringt aan zakenvrouw Melissa Thompson. Zij filmde het incident met de webcam van haar laptop.

14

Steve Vanneste, gemeenteraadslid voor (…) in Kortrijk, wordt opgepakt. Na een verkeersongeval reageerde hij agressief en racistisch tegenover een agent.

15

Op de Ensors, de Vlaamse filmprijzen die worden uitgereikt in kuststad (…), vallen vooral de film Le fidèle en de tv-reeks Tabula rasa in de prijzen.

16

Brett (…), kandidaat-rechter voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, wordt door psychologieprofessor Christine Blasey Ford beschuldigd van aanranding als tiener.

17

Op de Amerikaanse Emmy Awards is de tv-reeks The Marvelous Mrs. Maisel de grote winnaar. De fantasyreeks (…) wordt voor de derde keer de beste dramaserie.

18

De Belgische Staatsveiligheid voert onderzoek naar Milli Görus, dat in Genk een islamitische school wil openen. (…) noemt het een organisatie ‘die kleutermeisjes sluiert’.

19

In Australië wordt een jongetje opgepakt omdat hij naalden in (…) heeft verstopt. De dagen voordien ontstond paniek en haalden verschillende supermarkten het fruit uit de rekken.

20

In Nederland gebeurt een tragisch ongeval: een elektrische bolderkar botst tegen een (…). Vier kinderen tussen de vier en de acht jaar komen om het leven.

21

Acteur Serge Larivière (60) sterft. Hij speelde onder meer in Le Tout Nouveau Testament van Jaco Van Dormael, maar was vooral bekend als (…) in de reclame voor Kriek Belle-Vue.

22

Noureddine Cheikhni, een van de moordenaars van politieagente (…), wordt na ruim tien jaar gevangenis onder elektronisch toezicht geplaatst.

23

Na een oproep in het VTM-programma Make Belgium Great Again laten bijna 27.000 Vlamingen zich op hun stad- of gemeentehuis registreren als (…).

24

Steeds meer handelaars komen in de problemen door een tekort aan muntstukken van (…) eurocent. De FOD Financiën denkt na over oplossingen, zoals een inzamelcampagne.

25

In de provincie Luxemburg zijn opnieuw gevallen van Afrikaanse varkenspest vastgesteld bij (…). Eerder deze maand gebeurde dat ook al. Het virus vormt geen gevaar voor de mens.

26

Koningin (…) wordt gerepatrieerd vanuit Venetië, waar ze een lichte beroerte had. Na onderzoek blijkt dat ze er geen blijvende letsels aan overhoudt.

27

Tv-zender Vier krijgt op sociale media kritiek wegens de promocampagne voor het nieuwe seizoen van (…). De afbeeldingen van de kandidaten zouden plagiaat zijn.

28

Duizenden federale ambtenaren betogen in Brussel. De federale regering wil namelijk het systeem afschaffen waarbij ambtenaren 21 (…) per jaar kunnen opsparen.

29

René Stockman, de generale overste van de (…), heeft zijn Belgische medebroeders voor de rechter gedaagd. Hij beschuldigt hen van de diefstal van meer dan 1 miljoen euro.

30

Na dertig jaar sluit het zwembad(…) definitief de deuren. Met in totaal 7 miljoen bezoekers was het een van de populairste toeristische attracties van Brussel.

Oplossingen1 Laundry Day 2 Rio de Janeiro 3 politiek 4 seksueel geweld 5 Brussel 6 Nights 7 Volksgezondheid 8 Venetië 9 Emmanuel Macron 10 Belfius 11 defibrillator 12 Afrika 13 Harvey Weinstein 14 Vlaams Belang 15 Oostende 16 Kavanaugh 17 Game of Thrones 18 Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) 19 aardbeien 20 trein 21 Jos 22 Kitty Van Nieuwenhuysen 23 orgaandonor 24 1 en 2 25 everzwijnen 26 Paola 27 De slimste mens ter wereld 28 ziektedagen 29 Broeders van Liefde 30 Océade

uw score……./30

12
12
13
13© Getty Images
26
26© BELGA
24
24
24
24
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content