6 © Collection Christophel

Wat herinnert u zich nog van 2019? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 10/19

1

Wie heeft wolvin (…) gedood? Drie organisaties, waaronder Animal Rights, loven 20.000 euro uit voor de gouden tip. Later wordt die premie nog verhoogd, door een ondernemer.

2

De Vlaamse regering van Jan Jambon (N-VA) legt de eed af. Er zijn vijf ministerposten voor de N-VA, drie voor de CD&V en twee voor de Open VLD. Die laatste gaan naar Lydia Peeters en (…).

3

In Parijs steekt een medewerker van de (…) vier collega’s dood met een mes. Daarna wordt hij zelf doodgeschoten. Wellicht was hij een geradicaliseerde moslim.

4

Nadat in Nederland drie mensen zijn gestorven door een listeriabesmetting in vleeswaren en één vrouw een miskraam kreeg, roept supermarktketen (…) gebraden rosbief terug.

5

In Gent vindt een aanrijding tussen twee fietsers plaats. De ene verkeert in kritieke toestand. De andere, die op een (…) fiets reed, pleegt vluchtmisdrijf.

6

De Britse drummer Ginger Baker (80) overlijdt. Hij werd bekend met de band Cream, waarin ook gitarist (…) speelde. Die noemde hem ‘angstaanjagend, bedreigend en moeilijk’.

7

De VS geven (…) groen licht om Syrië binnen te vallen. Dat is beklonken tijdens een telefoontje tussen de presidenten Donald Trump en Recep Tayyip Erdogan.

8

Het parket van Kortrijk voert een onderzoek rond (…), nadat op de Grote Markt een man is gestorven. Uit camerabeelden blijkt dat acht mensen hem voorbijliepen zonder te helpen.

9

In het Duitse Halle vallen twee doden bij een schietpartij nabij een (…). De schutter filmde alles en zond het online uit. In dat filmpje noemt hij Joden ‘de oorzaak van alle problemen’.

10

Omdat er vorig jaar geen (…) werd uitgereikt, zijn er dit jaar uitzonderlijk twee. De Poolse Olga Tokarczuk en de Oostenrijker Peter Handke zijn de gelukkigen.

11

Niet grote kanshebber Greta Thunberg gaat met de Nobelprijs voor de Vrede aan de haal, maar wel Abiy Ahmed Ali. Die is sinds 2018 premier van (…).

12

Tijdens een actie van klimaatorganisatie (…), die de tuinen van het koninklijk paleis wilde bezetten, treedt de Brusselse politie hard op.

13

Op het EK pompoenwegen wint Mario Van Geel met een vrucht van ruim een ton. Hij komt, net als de winnaars van zilver en brons, uit de Kempense gemeente (…).

14

Artsen en ziekenfondsen pleiten ervoor om bepaalde geneesmiddelen tegen (…) niet meer terug te betalen, omdat ze onvoldoende werken.

15

De autobiografie van muzikant (…) verschijnt. Daarin schrijft hij onder meer over zijn goede band met de Britse prinses Diana en deelt hij sappige verhalen over sterren als Tina Turner.

16

Chirojeugd Vlaanderen reageert geschokt na onthullingen door het VRT-programma (…). Foto’s van jeugdbewegingen en sportverenigingen blijken het doelwit van pedoseksuelen.

17

Het Agoria Solar Team, met studenten van de (…), wint de World Solar Challenge, een race met zonnewagens. De auto van de Nederlandse concurrentie vliegt in brand.

18

Voor het eerst vindt een ruimtewandeling plaats met enkel (…). Die stond al in maart gepland, maar werd geannuleerd omdat er maar één passend ruimtepak was.

19

Op het Amsterdam Dance Event wordt de DJ Mag Top 100 bekendgemaakt. De Belgische broers Thivaios, bekend als Dimitri Vegas en (…), zijn verkozen tot beste dj’s ter wereld.

20

Exact 23 jaar na de Witte Mars door Brussel is er nu een Zwarte Mars. De betogers willen niet dat (…) vervroegd wordt vrijgelaten en vrezen dat ook Marc Dutroux ooit vrijkomt.

21

Vandaag was de deadline om zich kandidaat te stellen als CD&V-voorzitter. Zeven leden deden dat, onder wie de burgemeester van Affligem én Samson, (…).

22

Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) overlijdt. Ze leed aan een zware spierziekte en koos voor euthanasie. Ze won verschillende paralympische medailles en droeg de bijnaam (…).

23

In Engeland worden 39 levenloze lichamen gevonden in de koelcontainer van een vrachtwagen. Ze kwamen niet uit China, zoals eerst gedacht, maar uit (…).

24

De Spaanse regering krijgt van het hooggerechtshof de toestemming om de stoffelijke resten van dictator (…) op te graven en te verplaatsen naar een minder prominente locatie.

25

Prinses Elisabeth wordt achttien jaar en dat wordt groots gevierd. Onder meer met een optreden van de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, met Victor Polster, bekend van de film (…).

26

Nadat bekend is geraakt dat Charles Michel (MR) vroegtijdig zou stoppen als eerste minister, wordt nu zijn opvolger voorgesteld: (…) wordt de eerste vrouwelijke premier.

27

Abu Bakr (…), leider van terreurgroep IS, is dood. Dat maakt Amerikaans president Donald Trump bekend in een tv-toespraak. ‘Hij stierf als een hond.’

28

Jonny Van den Broeck, de dader van de ‘(…)’, is veroordeeld tot levenslang. Hij lokte zijn slachtoffer naar zijn appartement met speelgoedfiguurtjes en wurgde haar.

29

In een filmpje op Twitter zegt Walter De Donder, kandidaat-CD&V-voorzitter, dat er in Antwerpen wijken zijn die ‘volledig (…) zijn van onze eigen mensen’.

30

De Nederlandse krant Trouw zocht een nieuw woord voor actieve 55-plussers. Lezers kiezen (…).

31

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen beslist dat het (…)-onderzoek tegen de Amerikaanse president Donald Trump via openbare hoorzittingen zal gebeuren.

Oplossingen 1 Naya 2 Bart Somers 3 politie 4 Aldi 5 elektrische 6 Eric Clapton 7 Turkije 8 schuldig verzuim 9 synagoge 10 Nobelprijs voor Literatuur 11 Ethiopië 12 Extinction Rebellion 13 Kasterlee 14 alzheimer 15 Elton John 16 Pano 17 KU Leuven 18 vrouwen 19 Like Mike 20 Michel Lelièvre 21 Walter De Donder 22 Wielemie 23 Vietnam 24 Francisco Franco 25 Girl 26 Sophie Wilmès 27 al-Baghdadi 28 Pokémonmoord 29 ontvolkt 30 vitalo 31 impeachment Uw score: …/31

18
18© BELGAIMAGE
22
22© Getty Images
26
26
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content