Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Doet poëzie ertoe? Een vriendin in Kiev schuilde in de metrostations en reciteerde gedichten om bij zinnen te blijven. De vraag of poëzie ertoe doet, komt van een geprivilegieerde.’ – Dichter Ilya Kaminsky in NRC Handelsblad.

‘Nee, ik beschouw Sex Pistols niet als een punkband. Een punker komt met messen de bühne op. Wij hadden gitaren en waren gewoon een eigenzinnige rock-‘n-rollband.’ – Muzikant Steve Jones in Süddeutsche Zeitung.

‘Van jongs af aan is mijn filosofie: je bent misschien niet zo goed als je denkt dat je bent, maar denken dat je het bent, is goed.’ – Muzikant Gilbert O’Sullivan in The Guardian.

‘Ik wil het gruwelijke zo weergeven dat mensen ernaar kunnen kijken. Ik ben een tussenlens. Ik vertaal iets weerzinwekkends naar iets dat je zelfs aan kinderen kunt tonen.’ – Oorlogstekenaar George Butler in de Volkskrant.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content