Topmodel Milla Jovovich is gekroond tot de best betaalde dame op de catwalk. De Oekraïense schone heeft het afgelopen jaar liefst 8,7 miljoen euro verdiend, zo heeft het Amerikaanse businessmagazine Forbes uitgerekend. Het grote geld haalt ze niet uit modedefilés, maar uit reclameopdrachten voor L’Oréal en Armani. Naast haar op het modellenpodium staan Gisele Bündchen (8,3 miljoen) en Heidi Klum (6,6 miljoen).

Sven-Goran Eriksson mag blijven als coach van de Engelse nationale elf. Voetbalbond FA vindt dat de Zweed niets te verwijten valt in het schandaal rond zijn affaire met een FA-secretaresse. Eriksson heeft wel degelijk de lakens gedeeld met de vrouw, maar bracht zijn oversten met dat slippertje niet in verlegenheid, zo luidt het officieel. Mark Palios, de FA-directeur die ook een geheime relatie met de vrouw heeft gehad, moet wél een andere job zoeken. De moraal van het verhaal? We breken er ons de hersenen over.

De Amerikaanse acteur Brad Pitt mag zich de meest sexy man ter wereld noemen. De lezeressen van het Britse blad Society zien de Amerikaan met de guitige lach net iets liever dan de rijzende Hollywood-ster Orlando Bloom, toevallig of niet de tegenspeler van Pitt in de kaskraker Troy. Het nummer één van vorig jaar, popster Justin Timberlake, dondert naar de vijfde plek. Voor hem staan nog tv-acteur Nigel Harman ( EastEnders) en de onvermijdelijke David Beckham.

Sotheby’s organiseert vier veilingen in Amsterdam om de wonderlijke collectie boeken, landkaarten, munten, meubelen, kunstwerken en cd’s van de in 2002 overleden Nederlandse schrijver en tv-maker Boudewijn Büch aan de mensheid te slijten. Het gaat om meer dan 100.000 stukken, waaronder een Duitse wereldbol uit de negentiende eeuw, die 15.000 euro moet opbrengen. Over de verwachte totale opbrengst waagt Sotheby’s geen voorspelling.

Regisseur Steven Spielberg heeft de opnamen van zijn nieuwe film Vengeance uitgesteld, omdat hij vreest voor aanslagen van moslimterroristen. Vengeance gaat over de Palestijnse aanval op het Israëlische olympische team tijdens de Spelen van 1972 in München. Een van de daders is nooit gepakt en zou volgens de regisseur wel eens het plan kunnen bedenken om de film te kelderen. Paranoia of gegronde vrees? In ieder geval vreemd dat Spielberg nu ineens door angst bevangen wordt.

De Britse schrijfster J. K. Rowling heeft bevestigd dat er na deel zeven van Harry Potter nog een achtste roman rond haar magische kinderheld komt. Ze had gezworen na zeven stuks te stoppen, maar sloeg onlangs aan het twijfelen en zegt nu dat ze genoeg overschotjes heeft uit vorige boeken om nog enkele honderden bladzijden te vullen. De opbrengsten van de Harry Potter Encyclopedia schenkt Rowling aan een goed doel. De 39-jarige Rowling heeft naar schatting al bijna 900 miljoen euro aan haar Harry verdiend.

De Vlaamse literatuurklassieker Het Boek Alpha van de hand van Ivo Michiels verschijnt ruim veertig jaar na publicatie in een Engelse vertaling op de Amerikaanse markt. Uitgeverij Green Integer uit Los Angeles brengt vanaf volgend jaar ook drie andere werken van de intussen 82-jarige Vlaming uit.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content